Dieta si nutritie

#alimentatie #dieta de slabit #calorii

8 metode prin care sa elimini 500 de calorii in fiecare zi

Cea mai buna modalitate prin care poti slabi este aceea de a reduce si de a pierde un anumit numar de calorii. Totusi, pentru ca este destul de dificil sa te abtii de la mancare, dar si pentru ca este necesar sa consumi un anumit numar de calorii zilnic, este mai bine sa incerci sa le pierzi dupa ce le asimilezi sau sa renunti la anumite alimente care nu iti sunt necesare.


Eliminand 500 de calorii in fiecare zi, vei pierde aproximativ jumatate de kilograme pe saptamana. Este o metoda destul de inceata de a slabi, insa este sigura si sanatoasa.


Iata 8 de modalitati prin care poti pierde 500 de calorii in fiecare zi


Mergi pe jos


In timp ce vorbesti la telefon sau in timp ce citesti revista preferata, plimba-te prin casa. De asemenea, incearca sa gasesti cat mai multe activitati care sa implice mersul pe jos . Mergi la cumparaturi, plimba-te in preajma locuintei, viziteaza-ti prietenii. Chiar daca aceasta activitate nu consuma foarte multe calorii, adunata cu celelalate va face diferenta.


Mananca la masa


Persoanele care mananca in fata televizorului, au tendinta de a manca fara masura si de a trece peste faptul ca stomacul a ajung la starea de saturatie si ca nu mai ae nevoie de mancare. Mai mult decat atat, atunci cand esti in fata televizorului, ai tendinta de a consuma tot felul de gustari (ciocolata, popcorn, chipsuri etc), adica alimente pline de calorii, care se depun rapid pe fund, burta sau coapse.


In schimb, mancatul la masa, te va ajuta sa ai controlul asupra alimentelor pe care le consumi si sa nu mananci mai mult decat ai nevoie.


Limiteaza toppingurile


Desi ofera salatelor si altor mancaruri o aroma deosebita si un gust extraordinar, toppingurile si sosurile au un numar foarte mare de calorii.  Poti inlocui toppingul cu un amestec de ceapa, ciuperci, smantana si marar. Rezultatul poate nu va fi la fel de savuros (din lipsa aromelor artificiale), dar cu siguranta va fi mai sanatos si mai putin daunator pentru silueta.


Foloseste farfurii mai mici


Daca optezi pentru farfurii mai mici, inseamna ca vei manca mai putin si ca te vei satura mai repede – o farfurie goala iti va da senzatia ca te-ai saturat. Chiar daca vei manca mai putin cu 20 – 25%, te vei simti bine si vei asimila mult mai putine calorii.


Bea cafeaua simpla


O cafea imbogatita cu frisca sau siropuri speciale poate avea pana la 670 de calorii, iar ciocolata calda si capuccino-ul sunt si ele destul de consistente in acest sens. Opteaza pentru cafea simpla, eventual indulcita cu zahar brun sau miere.


Evita cocktailurile dulci


Chiar daca sunt aromate si ispititor de delicioase, evita cocktailurile care contin siropuri si creme pentru ca ele pot avea pana la 800 de calorii. Alege-le pe cele care sunt amestecate cu sucuri de fructe , apa minerala, apa  tonica sau suc de lamaie.


Mananca mai putine paste


Indiferent ca sosul este  alb sau rosu, o portie de paste are cel putin 250 de calorii si poate ajunge pana la 1000. Opteaza pentru portii mai mici si consuma-le eventual dupa ce ai mancat in prealabil o supa sau alte alimente care nu ingrasa, dar care iti ofera imediat starea de satietate.


Fereste-te de chipsuri


15 chipsuri iti incarca organismul cu 140 de calorii, iar o punga poate ajunge si pana la 1000, in functie de marime.  Chiar daca sunt delicioase si iti potolesc foamea pentru o anumita perioada de timp, ar fi mai bine sa te indrepti catre un o alta gustare, mai putin calorica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare