Dieta si nutritie

#diete rapide # mancaruri interzise # slabesti rapid #dieta #fitness #cum sa slabesti

8 alimente total interzise daca vrei sa slabesti

Orice dieta are si exceptiile ei, insa acestea se fac rar si cu o anumita masura, daca vrei ca eforturile tale de a afisa silueta dorita sa nu fie in zadar. Chiar si asa, nutritionistii interzic cu desavarsire 8 alimente si mancaruri, cel putin pe perioada curei de slabire:

1. Gustari cu carbohidrati

Atunci cand mananci biscuiti, cereale uscate, paine, prajituri de orez corpul tau transforma carbohidratii in zaharuri. Nu tin de foame si nici nu te ajuta in dieta, spune dr Charlie Seltzer, nutritionist american. Evident, nu poti taia total carbohidratii de pe lista. Incearca insa variante mai hranitoare, cereale integrale, paine de secara cu unt de arahide etc. In cantitati mici!

2. Mancarea semipreparata/congelata

Portiile mici nu contin mai putine calorii, dimpotriva. Chiar daca esti pe fuga, mai degraba pregateste o salata cu legume si seminte hranitoare. Portie dubla.  

3. Batoanele energizante 

Ai impresia ca daca mananci un baton mic care iti da multa energie vei reusi sa slabesti mai repede? Gresit! Fibrele continute de acestea ar trebui sa fie impartite pe durata intregii zile, altfel vei ingera mancare cu calorii goale, iar stomacul tau va avea de suferit. 

4. Mancare "light"

Pacaleala light este simpla: studii numeroase au aratat ca atunci cand oamenii au impresia ca mananca alimente light consuma cu 30% mai mult decat ar trebui. Deci mananci mai mult, nu reduci niciun aport caloric, iar dieta ta nu are efect. 

5. Freshurile de fructe 

Stii foarte bine ca fructele au un continut ridicat de zahar. Un pahar de suc de portocale are 100 de calorii, iti ridica glicemia pentru scurt timp, iar senzatia de foame revine. Mai bine consuma fructul intreg sau combina cu legume. 

6. Bauturi cu indulcitori artificiali 

Chiar daca nu scrie negru pe alb zahar, nu inseamna ca nu contine zahar sau ca nu este la fel de daunator sanatatii si siluetei tale. "Spune adio bauturilor care, in mod miraculos, contin zero calorii. Mai bine bea apa sau apa minerala. Bulele de aer te fac sa te simti mai plina", spune dr Seltzer. 

7. Tot ce vine la cutie mare

Studiile arata ca avem tendinta de a manca cu 22% mai mult cand avem la dispozitie o cantitate mai mare. Deci nu cumpara cutii mari cu cereale chiar daca sunt mai economice. Sau imparte-le in cutii mai mici. E un truc care functioneaza, asigura nutritionistii. 

8. Alcool

Explicatia este foarte simpla. "Atunci cand corpul simte prezenta alcoolului vrea sa-l elimine mai rapid din organism. Detoxifierea aceasta devine prioritatea numarul 1 pentru ficat, iar cand organele sunt implicate in acest proces de eliminare nu se pot ocupa si de arderea caloriilor la fel de repede si de bine", explica medicul Caroline Cederquist, citata de Harper's Bazaar. 

Foto: Hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului