Dieta si nutritie

#dieta #slabire #slabit sanatos #cura de slabire

7 secrete ale slabitului sanatos. Asa nu te mai ingrasi niciodata

Inceputul de an este intotdeauna prilej pentru multe persoane sa isi propuna lucruri noi. Una dintre cele mai comune rezolutii este cea legata de slabit. Minus 5, 10 sau chiar 20 de kilograme – cam asa suna propunerile stabilite in noaptea de Revelion. Bun, dar cum facem sa dam jos intr-un mod sanatos si nici sa nu ne mai ingrasam la loc?

 

Aflam secretele de la cei care au reusit sa slabeasca mult si frumos, iar apoi si-au dezvaluit povestile pe Instagram.

Cauta persoane cu obiective similare

Exista numeroase grupuri pe retelele de socializare in care persoane care au acelasi plan se reunesc si se incurajeaza reciproc. Adera la un astfel de grup. Faptul ca te simti ca facand parte dintr-o comunitate te va inspira si te va ajuta sa iti duci la indeplinire planurile pentru ca te vei simti sustinuta, iar efortul tau apreciat.

Adopta mentalitatea potrivita

Cea mai buna dieta e cea pe care ti-o creezi singura. Este unul dintre sfaturile pe care le vei primi de la cei care au reusit sa slabeasca. Spre exemplu, poti opta pentru eliminarea din dieta a alimentelor preferate cum ar fi painea si dulciurile. Daca transformi aceasta vointa in propriul tau plan de bataie succesul este garantat. Important este ca schimbarea sa nu fie una temporara, ci permanenta.

Nu privi mancarea ca pe inamic

E important sa ai o relatie sanatoasa cu alimentele. Nu uri mancarea si nu o privi ca pe un dusman. Dieta de infomatare este cea mai proasta alegere. Te va face sa abandonezi mai repede decat ai fi crezut. Nu trebuie sa te temi sa iesi in oras cu prietenii pentru ca acolo se va bea un pahar de vin, iar tie iti este „interzis” alcoolul. O jumatate de pahar nu iti ruineaza dieta. De altfel, poti bea orice altceva non-caloric.

Stabileste-ti obiective realiste

Propune-ti sa slabesti mai intai putin, 3-4 kilograme. Apoi, dupa ce ai reusit sa dai jos aceasta greutate, mareste miza. Este descurajant sa ai in plan sa scazi mult in greutate fiindca pana ajungi la rezultatul dorit pot aparea o multime de piedici care sa te determine sa abandonezi. Recompenseaza-te atunci cand reusesti sa finalizezi prima etapa. Premiile pot consta intr-o haina noua, un parfum, o bijuterie.

Creeaza-ti o rutina

Creeaza-ti propriul program de antrenamente adaptat programului tau. Evita sa spui „nu am timp pentru sport”. Daca vei depasi aceasta bariera vei vedea ca ai sa gasesti cate 30 de minute zilnic pentru a face miscare. Poate fi dimineata, inainte de a pleca la birou, sau seara, dupa munca. Fie ca alergi prin parc, mergi la bazinul de inot sau la o sala de fitness, important este sa faci miscare in mod regulat.

Ia-o usor

Slabitul e precum o calatorie, nu o cursa contra cronometru. Important este sa nu privezi in totalitate organismul de anumite lucruri, ci chiar sa iti faci poftele atunci cand le ai. O data pe saptamana te poti rasfata cu un cocktail sau cu o prajitura. In felul acesta nu vei mai simti o nevoie acuta pentru acel produs si nici nu vei simti nevoia sa abandonezi parcursul inainte de punctul final.

 

 

Nu te opri

 

Ai slabit 5 sau 10 kilograme si ti-ai atins tinta stabilita? Opteaza pentru un regim de mentinere. Tentatia mare este ca atunci cand vedem ca acul cantarului indica greutatea dorita sa dam iama in produsele de care ne-am ferit cel putin o perioada. Din pacate, kilogramele pierdute de vor acumula la loc, ba chiar mai multe decat la inceput. Asa ca atentie mare! Continua sa te cantaresti si sa iti supraveghezi dieta zi de zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare