Dieta si nutritie

# beneficii popcorn #dieta #alimentatie #popcorn

7 motive pentru a introduce popcornul in dieta

Comsumul de popcorn este unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri. Acesta poate ajuta la combaterea cancerului, are un continut bogat de fibre si mai multi antioxidanti decat unele legume si fructe. Vom vorbi in continuare despre beneficiile consumului de popcorn, dar ne referim la cel simplu, fara unt.

Popcornul este o gustare cu putine calorii

Cel mai sanatos popcorn este cel simplu, care are doar 30 de calorii pe cana. Studiile au reliefat ca o cutie mare de popcorn cu unt poate avea si pana la 1.000 de calorii si 57 de grame de grasimi saturate nesanatoase. Pentru a beneficia de o gustare sanatoasa, cu putine calorii, alege popcornul simplu, sau invata cum sa il prepari singur, acasa.

Popcornul ar putea fi mai sanatos decat fructele si legumele

Conform ultimelor studii realizate, floricelele de porumb sunt bogate in polifenoli, compusi gasiti in plante. Polifenolii actioneaza ca antioxidanti si reduc inflamatiile. In fructe si legume, acestia sunt puternic diluati, fiind combinati cu pana la 90% apa. In popcorn, insa, apa este prezenta intr-un procent de numai 4%, ceea ce inseamna ca polifenolii sunt mai concentrati, ei fiind in special in cojile floricelelor de porumb.

O portie de popcorn poate contine pana la 300 mg de polifenoli, ceea ce reprezinta 13% din necesarul zilnic recomandat. Fructele au un aport de 255 mg de polifenoli pe zi, in timp ce legumele aduc un aport de 218 mg pe zi.

Popcornul ajuta la combaterea cancerului

Una dintre numeroasele puteri ale polifenolilor din popcorn este capacitatea de a bloca enzimele de care au nevoie celulele canceroase pentru a creste. Astfel, polifenolii pot ameliora dezvoltarea celulelor canceroase. Modul traditional de a obtine aceste beneficii este prin consumul de fructe si legume, dar concentratia mare de polifenoli face ca popcornul sa fie o alternativa sanatoasa.

Popcornul iti ofera doza zilnica necesara de cereale integrale

Popcornul este o gustare formata 100% din cereale integrale neprocesate. O portie de popcorn contine aproape 70% din aportul zilnic recomandat de cereale integrale. In plus, consumul de floricele de porumb este o modalitate ideala de a aduce mai multe fibre in dieta.

Popcornul amelioreaza constipatia

Deoarece floricelele de porumb nu sunt altceva decat cereale integrale, fibra lor insolubila imbunatateste activitatea tractului digestiv, promovand regulalitatea scaunului si ameliorand constipatia.

Popcornul este gustarea ideala la dieta

Alimentele bogate in fibre necesita mai mult timp pentru digestie decat cele non-fibroase, motiv pentru care creeaza senzatia de satietate pentru mai mult timp. Gustarile de popcorn intre mese pot reduce poftele si tentatiile in cazul persoanelor aflate la dieta. Nu uita, insa, sa alegi popcornul simplu, fara unt.

Popcornul este prietenos cu diabetul

Chiar daca fibrele sunt listate pe etichetele alimentare sub forma de carbohidrati totali, acestea nu au acelasi efect asupra glicemiei ca si carbohidratii rafinati, cum ar fi painea alba. Alimentele bogate in fibre nu contin atat de multi carbohidrati digerabili, astfel incat incetinesc rata de digestie si determina o crestere mai gradata si mai lenta a zaharului in sange.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare