Dieta si nutritie

# moduri de a slabi #slabeste fara efort #slabit #cum sa slabesti

7 moduri de a slabi fara a face efort

Iata cateva trucuri inedite care te pot ajuta sa scazi in greutate intr-un mod simplu, ieftin sau chiar gratuit. In plus, sunt usor de aplicat si au rezultate neasteptate.

Este timpul sa devii dezordonat

Invelisurile de la bomboane, cojile de fructe, de nuci, oasele de pui - daca obisnuiesti sa mananci dezordonat, lasa resturile sa se stranga pe masa. Ele vor fi un memento vizual pentru a-ti aminti cat de mult ai mancat. E foarte posibil sa renunti la o aripioara crocanat de pui sau la o ciocolata, cand vei vedea ca deja ai consumat in acea zi suficient din fiecare.

Aprinde luminile in timpul mesei

Lumina slaba poate fi ideala pentru o cina romantica, dar daca iti tii talia sub control, vei dori sa luminezi cat mai puternic locul unde iei masa. Astfel vei deveni mult mai constient de tine, de felul in care arati si de scopul pe care ti l-ai propus. Este foarte probabil sa faci alegeri nutritive mai bune atunci cand esti sub lumina reflectorului, decat atunci cand iei masa in locuri semiluminate.

Renunta la bauturile dietetice

Comandarea unui suc dietetic poate parea un compromis inspirat intre respectarea alimentatie sanatoase si satisfacerea placerii de a bea sucul care iti place, dar indulcitorii artificiali folositi in majoritatea bauturilor fara calorii nu duc la pierderea in greutate. Dimpotriva! Potrivit studiilor efectuate in 2016 ei sunt asociati cu cresterea in greutate.

Controlul obiectiv al portiilor

Controlul portiilor este o modalitate de a pierde in greutate fara a face exercitii fizice. Deseori, insa, in realitate te confrunti cu dilema masurilor. Un galon de inghetata, sau un bol de inghetata? Cat ar trebui consumat? Din fericire, scoaterea ghicitului din ecuatie se poate rezolva usor prin a cumpara un set de vase sau recipiente calibrate pentru a masura o singura portie de alimente. O alta optiune ar fi sa cumperi alimente preambalate intr-o singura portie, cum ar fi antreurile congelate. Studiile reliefeaza faptul ca persoanele care au folosit masuri obiective pentru portii in loc sa incerce sa isi dea singuri seama de dimensiuni, au scazut mai repede in greutate.

Mananca in sala de mese

Uneori ne este mai comod sa mancam in fata televizorului si nu in sala de mese, iar acest lucru nu este deloc grozav pentru talia noastra. Studiiile au aratat ca daca masa se ia intr-un spatiu inchis, cum ar fi sala de mese, se manaca mai putin decat daca am lua masa in oricare alta parte.

Tamponeaza-ti vanilie la incheieturi

 

S-a dovedit ca anumite mirosuri, cum ar fi vanilia, pot ajuta la pierderea poftei de mancare. E adevarat ca unele mirosuri functioneaza doar pentru anumiti oameni. Astfel, nu iti ramane decat sa testezi teoria si, daca functioneaza, sa o pui in practica in mod cosntant. Altfel, poti lua in consideratie strategia testata si care da rezultate de a pierde in greutate prin reducerea caloriilor si practicarea exercitiilor fizice.

Ia pranzul cu seful

Femeile care iau masa cu o persoana mai inalta in rang au tendinta de a manca mai putin decat in cazul in care iau masa cu colegii de acelasi rang. Probabil ca persoanele cu statul mai ridicat sunt mai constiente si mai preocupate de propria imagine, motiv pentru care au adoptat obiceiuri de viata sanatoase. Daca esti in compania unor astfel de oameni, esrte foarte posibil sa te influenteze pozitiv si sa ajungi sa le imiti comportamentul.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare