Dieta si nutritie

#cure de slabire #dieta #alimentatie #fructe #nutritie #legume

7 legume si fructe cu un continut ridicat de apa, foarte utile in curele de slabire

Regula de baza pe care o intalnesti in toate curele de slabire este sa consumi cel putin doi litri de apa pe zi. Ca sa te hidratezi corect, poti apela la legume si fructe cu un continut ridicat de apa, care in aceleasi timp sunt o sursa importanta de minerale si vitamine, dar si sarace in calorii. Descopera care sunt acestea:

1. Castravetii

Cu un continut de 96,7% apa, castravetii au un puternic rol hidratant. Ii poti consuma zilnic, in salate sau ii poti utliza la prepararea de smoothie. Sunt si o sursa bogata de calciu, vitamina K si acid folic.

2. Ridichile

Gustoase si sanatoase, ridichile sunt alcatuite in proportie de 95,3% din apa, potrivit health.com. Sunt si o sursa importanta de antioxidanti, fiind de ajutor in lupta impotriva cancerului. Sunt ideale sa le consumi proaspete, in salate.

3. Rosiile

Rosiile sunt intodeauna o alegere potrivita pentru o salata sau pentru un sendvis gustos si sanatos, caci sunt formate din 94,5% apa. Le poti include in dieta ta zilnica, mai ales ca sunt bogate si in vitamine C, K si A, dar si in fibre si antioxidanti. Iar numarul de calorii este de 27 la 149 de grame de rosii.

4. Telina

entru hidratare, continand 91% apRadacina de telina are 95,4% apa si 16 calorii la 100 de grame, ceea ce o face ideala de consumat daca esti la regim. Este bogata in vitaminele A, C, si K, dar si acid folic. Datorita continutului ridicat de apa, are si proprietatea de a reduce aciditatea gastrica.

5. Pepenele rosu

Un continut de 91,5% apa face din pepene sa fie alegerea ideala pentru a te hidrata, mai ales pe perioada verii. Este bogat si in licopen, un antioxidant care previne aparitia mai multor tipuri de cancer. Totodata, abunda in magneziu si potasiu.

6. Spanacul

Foarte util in curele de sabire este si spanacul, format in proportie de 91,4% din apa. Asigura organismului si o sursa importanta de fier, dar si 15% din necesarul zilnic de vitamina E, care lupta impotriva radicalilor liberi din organismului. Este indicat sa il consumi proaspat, in salate.

7. Capsunile

Capsunile sunt fructe ideale pentru hidratare, continand 91% apa. Le poti consuma in salate de fructe sau iti poti prepara un smoothie delicios. Sunt bogate si in magneziu si acizi grasi Omega 6.

Sursa foto principala: 1zoom.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului