Dieta si nutritie

#struguri #ficat #iaurt #detoxifiere

7 alimente pentru detoxifierea ficatului

Ficatul reprezinta organul care elimina deseurile toxice din corp. Din aces motiv, ficatul este un organ foarte abuzat si in ciuda faptului ca el face eforturi mari pentru a mentine sanatatea generala a organismului, o detoxifiere a ficatului este intotdeauna binevenita pentru a-I usura acestuia functia si pentru a te simti mai bine.


Alimentele conservate, bauturile cu zeci de chimicale si coloranti, medicamentele, pesticidele si alte substante toxice, trec prin ficat, unde sunt filtrate si apoi eliminate.


In limita posibilitatilor, ficatul incearca sa faca singur tot acest procedeu de filtrare si detoxifiere, insa exista momente in care el este depasit de situatie si are nevoie de putin ajutor.


Un ficat intoxixat se manifesta prin:

 

  • Acnee
  • Halena si gust neplacut in gura
  • Gaze si balonare
  • Indigestie
  • Stari de nervozitate
  • Constipatie
  • candidoza
  • hemoroizi .


Iata o lista cu alimente perfecte pentru detoxifierea ficatului


Ceapa si usturoi


Un catel de usturoi si o jumatate de ceapa mica, introduse saptamanal in dieta alimentara actioneaza excelent asupra detoxifierii ficatului. Acestea ajuta la curatarea toxinelor din sange, usurand astfel activitatea organului.


Legume


Legumele cum ar fi conopida, broccoli-ul,  varza de Bruxelles sau gulia sunt legume excelente care usureaza indatoririle organului de detoxifiere. Incearca sa le consumi cat mai des, proaspete, sub forma de salata. De asemenea, sucurile din legume (morcovi, rosii sau telina) sunt si ele detoxifiante puternice ale ficatului.


Cereale integrale


Cerealele integrale ofera corpului o serie de fibre care ajuta la eliminarea colesterolului din sange, usurand in acest fel activitatea ficatului. Incearca sa consumi cereale integrale in fiecare dimineata, cu lapte proaspat, sarac in grasimi. Daca nu te incanta ideea de a consuma lapte, poti consuma cerealele cu felii de banane, nuci, migdale sau zmeura.


Fructe de padure


Fructele de padure sunt si ele excelente pentru detoxifierea ficatului. Acestea sunt bogate in antioxidanti care ajuta organismul sa lupte mai bine impotriva toxinelor, dar si impotriva procesului de imbatranire. Consuma-le proaspete sau sub forma de suc preparat in casa.


Ceai verde


Chinezii se afla printre cei mai mari consumatori de ceai verde si astfel populatia chineza este recunoscuta pentru longevitatea sa. Ceaiul verde iti detoxifiaza intreg organismul, dar actioneaza in special la nvivelul ficatului. O ceasca de ceai verde consumata zilnic va face minuni pentru starea ta generala de sanatate.


Iaurt


Iaurtul este un aliment excelent pentru stomac, dar mai ales pentru detoxifierea ficatului. Acesta actioneaza direct asupra organului si il ajuta pe acesta sa filtreze mai usor substantele toxice si sa le elimine din corp. Consuma in fiecare dimineata o portie mica de iaurt degresat, fara adaosuri de fructe sau zahar.


Struguri rosii


Strugurii in general au proprietati excelente de detoxifiere si ajuta ficatul sa elimine mai rapid deseurile adunate in organism. Poti consuma in fiecare zi cate jumatate de kilograme de struguri, ca atare sau in combinatie cu alte fructe proaspete.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare