Dieta si nutritie

# prediabet #alimentatie sanatoasa #dieta #alimentatie

7 alimente pe care inca le consumi desi suferi de prediabet! Renunta acum la ele daca nu vrei sa-ti agravezi situatia

Diabetul este o problema de sanatate tot mai des intalnita, motiv pentru care iti prezentam mai multe produse alimentare la care este recomandat sa renunti, pentru a te simti bine si pentru a nu agrava simptomele acestei boli.

1. Sucuri si smoothie-uri „Detox”

Da, sunt pline de fructe, dar sunt si pline de zahar. In plus, lipsesc ingredientele cheie precum proteinele si fibrele, care te ajuta sa iti mentii glicemia constanta. Aceste bauturi ar trebui evitate si inlocuite cu alimente utile in regim.

2. Cereale

Da, este un mic dejun usor, dar majoritatea cerealelor reci nu au proteine ​​si fibre adecvate. Este primul lucru pe care ar trebui sa il consumi dimineata. Cand te trezesti, poti avea mai multa rezistenta la insulina, iar corpul tau nu foloseste insulina la fel de eficient cum ar trebui. Cerealele foarte rafinate nu sunt utile diabeticilor. Pentru o masa de dimineata, incearca niste faina de ovaz din cereale integrale si adauga cateva migdale.

3. Miere

Mierea este naturala si este imbracata intr-un mesaj de marketing foarte frumos. Ne pare rau, dar mierea, zaharul de nuca de cocos si zaharul brun sunt toate echivalente cu zaharul alb obisnuit atunci cand vine vorba de zahar in sange. Este recomandat ca diabeticii sa evite pe cat posibil acest aliment.

4. Fructe uscate

Cele proaspete sunt cele mai bune, iar fructele congelate sunt de asemenea bune. Problema cu fructele uscate este ca au o cantitate de zahar concentrata obtinuta in timpul procesului de deshidratare. Sunt mult mai bune deca tdulciurile clasice insa persoanele cu diabet ar trebui sa le evite din cauza continutului mare de glucide.

5. Alimente fara zahar

Aceste alimente extrem de procesate - de obicei gustari precum prajituri sau batoane - tind sa contina o multime de substante chimice inutile, precum si un plus de grasime pentru a le face sa aiba un gust bun. Daca vrei ceva dulce mai bine alegi o portie mica din ceva clasic decat un astfel de produs. Poti incerca de exemplu un fruct.

6. Paine integrala si paste fainoase

Aceste alimente nu sunt tocmai rele pentru tine si sunt cu siguranta mult mai bune decat painea alba si pastele albe extrem de rafinate. Problema este ca iti va fi foarte usor sa exagerezi. Multe persoane cred ca atunci cand aleg ceva sanatos pot manca oricat. Realitatea este complet diferita si trebuie sa fii atent la portii.

7. Bauturi alcoolice

Vinul ar putea fi bun pentru inima, iar un cocktail te-ar putea ajuta sa te relaxezi. Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma mult alcool au un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 si din moment ce riscul este deja ridicat din cauza prediabetului se recomanda prundenta. Desi nu este necesar sa te abtii complet, asigura-te ca limitezi cat mai mult consumul.

Tinand cont de toate aceste sfaturi vei reusi sa te simti bine tot timpul si sa ai o dieta perfecta pentru a mentine boala sub control.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare