Dieta si nutritie

#dieta #alimente dieta #mentinere in forma #alimente permise #alimente fara calorii

6 trucuri alimentare care te scapa definitiv de kilogramele in plus

E greu sa tii o dieta, dar parca si mai greu este sa te mentii in forma dupa ce ai reusit sa dai jos kilogramele in plus. Exista insa mici trucuri care te pot ajuta sa nu mai iei in greutate si chiar sa slabesti in continuare. Iata ce ar trebui sa mananci mai des:

1. Albus de ou

Consumul regulat de albusuri de ou ofera corpului tau cantitatea necesara de proteine ​​pentru a fi plina de energie. In plus, albusul de ou ajuta organismul sa arda depozitele de grasime deja existente. Ouale sunt bune si pentru ca induc starea de satietate si reduc pofta de mancare. Si, da, poti manca oricate albusuri de ou vrei, dar nu si galbenusurile.

2. Snacks-uri "permise"

Renunta la chips-urile crocante din comert si alege unele preparate chiar de tine. Mananca legume crude. Morcovii baby iti vor placea la nebunie. E important sa ai ceva la indemana atunci cand ti se face foame, astfel ca daca iti pregatesti de dimineata un castron cu "chips-uri permise" vei avea mereu ce rontai si nu vei mai fi tentata sa calci stramb. Poate fi vorba despre felii de mere, porumb fiert sau chiar chips-uri din cartofi, insa coapte, nu prajite in ulei.

3. Mult peste

Atunci cand vrei sa te mentii in forma este necesar sa cresti consumul de peste pentru a profita de grasimi omega-3 care ajuta la functionarea corecta a metabolismului. Somonul este cea mai buna alegere pentru a scapa de kilogramele in plus. Pregateste o salata cu legume, fructe de mare si somon sau foloseste somonul impreuna cu paste din faina integrala.

4. Carne la gratar

Renunta definitiv la carnea prajita daca vrei sa nu mai iei in greutate. Carnea de pui si legumele la gratar sunt cea mai buna optiune.

5. Pizza cu sunca

Daca nu poti renunta nicicum la o felie de pizza, atunci trebuie sa stii doua lucruri foarte importante. In primul rand, renunta la ketchup pentru ca este extrem de nociv intr-o dieta. Inlocuieste toppingul cu felii de rosii proaspete. In al doilea rand, evita ingredientele precum salamul sau baconul si foloseste pentru pizza sunca degresata.

6. Fructe, fructe si iar fructe

Include intotdeauna fructe la micul dejun. Fructe de padure, mere, citrice si chiar si fructele congelate nu ar trebui sa lipseasca niciodata din casa ta. Sunt o sursa bogata de vitamine si de antioxidanti. Adauga capsuni sau mere intr-un iaurt degresat sau prepara un amestesc de fructe delicios si vei spori rapid nivelul de energie al organismului tau.

Sursa foto: zenlines.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare