Dieta si nutritie

#lamaie #detoxifierea ficatului #raceala #vitamina c #prevenire cancer #beneficii lamai

6 puteri vindecatoare ale lamailor

Daca nu consumi suficiente lamai trebuie sa stii ca nu ai decat de pierdut. Cu siguranta dupa ce vei citi acest material te vei aproviziona cu cel putin 5 lamai pe care le vei consuma in mai putin de o saptamana. Iata cateva dintre puterile vindecatoare ale lamailor.

Curatarea colonului


Sucul de lamaie actioneaza ca un produs degresant si curata in profunzime intestinele. In acest fel, corpul tau va fi mai detoxifiat si mai reduci considerabil riscul de cancer la colon . Aceasta boala provine in primul rand din faptul ca in colon se aduna tot felul de reziduri care se descompun si devin astfel toxice pentru sanatate . Consuma in finecare dimineata, pe stomacul gol, cate o cana cu apa calda in care ai adaugat zeama de la o lamaie. Acelasi pas il poti repeta si seara, dupa ultima masa servita.
 

Impiedica aparitia cancerului


Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer care incetinesc procesul de crestere a celulelor canceroase si impiedica dezvoltarea unora noi.
 

Prevenirea racelii si gripei


Vitamina C si flavonoidele formeaza impreuna un medicament care lupta cu putere impotriva racelii si gripei. Atunci cand esti racit consuma de 3 ori pe zi cate o cana cu ceai in care ai adaugat doua felii de lamaie si eventual o lingurita de miere.
 

Detoxifierea ficatului


Dulciurile si grasimile sunt doar cateva dintre elementele care provoaca incarcarea ficatului. Stimuleaza detoxifierea acestuia prin simplul consum de lamaie. Bea in fiecare seara si dimineata cate o cana cu apa calda in care ai adaugat 3 linguri de zeama de lamaie. In scurt timp vei vedea rezultatele.
 

Mentinerea sanatatii creierului


Lamaile contin un amestec puternic de fitonutrienti care s-au dovedit a fi un medicament puternic impotriva tulburarilor creierului, cum ar fi boala Parkinson . Consuma periodic lamaie pentru a preveni aparitia acestei boli.
 

Prevenirea diabetului zaharat


Lamaia contine hisperetin, un ingredient care scade in mod controlat nivelul zaharului din sange. In plus, fructul lupta cu succes impotriva bolilor oculare, inclusiv a retinopatiei diabetice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare