Dieta si nutritie

#carne curcan sanatate #preparate carne curcan #curcan de craciun #carne curcan

6 motive sa mananci carne de curcan la masa de Craciun

Pentru cei mai multi dintre noi, masa de Craciun inseamna neaparat preparate pe baza de carne de porc. Asta desi stim ca nu este pe atat de sanatoasa pe cat ne-am dori. Totusi, exista o alternativa mult mai buna, si anume carnea de curcan.

Din carnea de curcan poti face sarmalute in foi de vita, poti face piftie, dar si friptura, astfel incat sa ai o masa bogata de Craciun si sa nu simti deloc lipsa carnii de porc. Dincolo de faptul ca este o carne mult mai slaba, are si o multime de alte avantaje care te vor convinge sa o alegi in detrimentul celei de porc.

Furnizeaza energie

Carnea de curcan este o sursa bogata de vitamina B6 si de niacina, cu ajutorul carora organismul produce mai multa energie. O cantitate mica din aceasta carne ofera suficienta energie pentru a face fata unei ore de antrenament la sala de sport.

Ajuta la pierderea in greutate

Daca in cazul carnii de porc riscul de a lua in greutate este mare, in cel al carnii de curcan situatia sta altfel. Nu doar ca nu acumulezi kilograme in plus, dar pierzi si din cele pe care le ai, ceea ce in cazul celor cu surplus de greutate se poate dovedi o adevarata mina de aur. De ce? Intrucat are un aport scazut de calorii, cel mai scazut dintre toate tipurile de carne.

Creste numarul celulelor rosii din sange

Pentru femei in special, carnea de curcan are beneficii majore, intrucat reprezinta o sursa bogata de fier, potasiu, fosfor si zinc, care ajuta la cresterea calitatii sangelui, deteriorata in special in urma menstruatiilor abundente.

Nu creste colesterolul

Consumul regulat de carne de curcan pe perioada iernii poate ajuta la reducerea colesterolului, o problema majora pentru sanatatea populatiei din intreaga lume.

Are indice glicemic mic

Carnea de curcan este ideala pentru persoanele care sufera de diabet zaharat. Evident, nu trebuie consumata nici aceasta in portii foarte mari, insa spre deosebire de alte tipuri de carne, aceasta are un indice glicemic foarte mic si, prin urmare, poate ajuta la mentinerea unui nivel stabil de insulina.

Buna pentru sistemul imunitar

Carnea de curcan e ideala de consumat Craciunul acesta. Contine aminoacidul triptofan, care produce serotonina si care joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar. Prin urmare, aceasta carne iti va tine organismul departe de bolile specifice sezonului rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare