Din carnea de curcan poti face sarmalute in foi de vita, poti face piftie, dar si friptura, astfel incat sa ai o masa bogata de Craciun si sa nu simti deloc lipsa carnii de porc. Dincolo de faptul ca este o carne mult mai slaba, are si o multime de alte avantaje care te vor convinge sa o alegi in detrimentul celei de porc.
Furnizeaza energie
Carnea de curcan este o sursa bogata de vitamina B6 si de niacina, cu ajutorul carora organismul produce mai multa energie. O cantitate mica din aceasta carne ofera suficienta energie pentru a face fata unei ore de antrenament la sala de sport.
Ajuta la pierderea in greutate
Daca in cazul carnii de porc riscul de a lua in greutate este mare, in cel al carnii de curcan situatia sta altfel. Nu doar ca nu acumulezi kilograme in plus, dar pierzi si din cele pe care le ai, ceea ce in cazul celor cu surplus de greutate se poate dovedi o adevarata mina de aur. De ce? Intrucat are un aport scazut de calorii, cel mai scazut dintre toate tipurile de carne.
Creste numarul celulelor rosii din sange
Pentru femei in special, carnea de curcan are beneficii majore, intrucat reprezinta o sursa bogata de fier, potasiu, fosfor si zinc, care ajuta la cresterea calitatii sangelui, deteriorata in special in urma menstruatiilor abundente.
Nu creste colesterolul
Consumul regulat de carne de curcan pe perioada iernii poate ajuta la reducerea colesterolului, o problema majora pentru sanatatea populatiei din intreaga lume.
Are indice glicemic mic
Carnea de curcan este ideala pentru persoanele care sufera de diabet zaharat. Evident, nu trebuie consumata nici aceasta in portii foarte mari, insa spre deosebire de alte tipuri de carne, aceasta are un indice glicemic foarte mic si, prin urmare, poate ajuta la mentinerea unui nivel stabil de insulina.
Buna pentru sistemul imunitar
Carnea de curcan e ideala de consumat Craciunul acesta. Contine aminoacidul triptofan, care produce serotonina si care joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar. Prin urmare, aceasta carne iti va tine organismul departe de bolile specifice sezonului rece.