Dieta si nutritie

# greseli dieta #pierdere in greutate #slabit #stagnare

6 motive pentru care nu reusesti sa slabesti

Grasimea abdominala poate fi cauza unor boli grave cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala si bolile cardiace. De aceea, necesitatea de a reduce grasimea de pe abdomen nu este justificata numai de dorinta de a arata mai bine, ci si din considerente legate de sanatatea persoanei respective.

Din pacate, uneori nu este deloc usor sa scapam de grasimea abdominala, chiar daca depunem eforturi sustinute in acest sens. Vom vedea in continuare o lista cu posibilele motive pentru care persoanele nu reusesc sa slabeasca.

Nu se cunoaste tipul de grasime abdominala

Exista 5 tipuri de grasime abdominala, fiecare avand propria cauza si necesitand o anumita dieta si un anumit program de exercitii. Astfel, primul pas pe care trebuie sa il facem cand ne propunem sa scapam de grasimea de pe abdomen, este sa aflam ce tip de grasime este aceasta si de ce dieta si exercitii avem nevoie.

Sunteti obsedat de masurarea greutatii

Persoanelor care si-au propus sa slabeasca li se recomanda sa ascunda cantarul, pentru ca ele pot ajunge usor sa il foloseasca foarte des, adica sa dezvolte o obsesie pentru masurarea greutatii. Aceasta obsesie poate incetini procesul de slabire datorita faptului ca demotiveaza, genereaza ganduri negative si strica starea de spirit, toate ducand la stres si la renuntare la ideea de a slabi. Cantariti-va o data pe saptamana si intotdeauna la aceeasi ora.

Urmati o dieta gresita

Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de numeroase elemente nutritive, vitamine, carbohidrati si grasimi. Daca veti exclude din dieta unele din aceste elemente, este posibil ca ea sa va produca mai multe probleme decat beneficii. Este important sa aveti in vedere o dieta echilibrata, bogata in magneziu, vitamine, grasimi sanatoase si alte elemente, bazata pe legume si fructe si un stil de viata sanatos. Eliminati alimentele procesate, fast-food-urile, zaharul, prajelile, grasimile nesanatoase si pastele fainoase, dar nu si elementele sanatoase.

Faceti exercitii fizice dar ele nu sunt diversificate

Exercitiile fizice sunt ideale pentru a grabi procesul de slabire, dar ele trebuie sa fie cat mai diversificate. Fiecare exercitiu influenteaza organismul intr-un anumit mod si nu trebuie sa favorizam doar un anumit tip de miscare. Folositi antrenamente cu un grad crescut de intensitate si rezistenta, inotul, artele martiale si, daca nu aveti timp de sala, faceti exercitii acasa cu implicare si hotarare, dar fara a va suprasolicita si a va face rau.

Sunteti stresat

Stresul este una din cauzele ingrasarii, dar si a incapacitatii de a slabi. Stresul influenteaza dieta, starea emotionala si fizica din timpul antrenamentelor, calitatea si implicarea dumneavoastra in procesul de slabire. In plus, un nivel crescut al cortizolului (hormonul de stres) favorizeaza formarea grasimii. Relaxati-va cat mai des, nu stati peste program la serviciu, gasiti-va un hobby si distrati-va cu prietenii sau familia.

Nivel crescut de androgeni

Unul dintre cele mai grave motive este intalnit la femei si se numeste sindromul ovarului polichistic. El se manifesta printr-un nivel ridicat de hormoni masculini intr-un corp feminin si afecteaza multe din functiile organismului cum ar fi ciclul menstrual, dificultati in a ramane insarcinata, risc de diabet si predispozitie pentru cresterea in greutate. Pentru a afla nivelul de androgeni apelati la medicul dumneavoastra care va va indruma catre analizele necesare.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare