Dieta si nutritie

#fibre #alimentatie #consum fibre #beneficii fibre

6 beneficii importante ale consumului de fibre

O alimentatie bogata in fibre nu poate fi decat benefica pentru sanatatea ta. Indiferent ca sunt fibre naturale, gasite in mai toate alimentele, sau artificiale, precum fructo-oligozaharidele (FOS) sau polidextroza, fibrele alimentare au un rol important in reglarea functiilor organismului tau. Iata cum iti influenteaza viata consumul de fibre.

1. Reduc colesterolul

Fibrele alimentare vascoase, combinate cu apa, vor forma in stomacul tau un gel. Acesta ajuta la reducerea nivelului total al colesterolului si la scaderea nivelului de colesterol LDL, "rau", din organismul tau. Studiile pentru demonstrarea acestui fapt au fost efectuate pe legume precum fasolea, mazarea si lintea.

2. Reduc riscul bolilor cardiovasculare

Consumul constant de alimente bogate in fibre a demonstrat reducerea riscului de aparitie a unor afectiuni cardiovasculare grave. Persoanele care sufereau de aceste boli au avut o incidenta redusa a cazurilor de infarct si de decese cauzate de infarct dupa ce au adoptat o dieta bogata in fibre alimentare.

3. Tin sub control nivelul zaharului

O dieta ideala pentru diabetici este una bogata in fibre. Acestea reduc nivelul de insulina necesar pentru eliminarea glucidelor din organism. In acelasi timp, fibrele anuleaza pofta de a mai manca ceva dupa o masa copioasa bogata in carbohidrati.

4. Trateaza si previne constipatia

Taratele de grau, fructele si legumele au un rol important in reglarea digestiei. Cum fibrele nu sunt absorbite prin intestinul gros, acestea vor reduce timpul necesar pentru eliminarea resturilor din sistemul digestiv.

5. Mentin greutatea ideala

O alimentatie bogata in fibre inceputa de la varsta adolescentei iti va pastra peste timp silueta ideala. Mancarurile bogate in fibre ofera o senzatie de satietate pe termen lung si nu sunt ticsite cu carbohidrati, reducand considerabil riscul de a depasi greutatea corporala optima.

6. Reduc nivelul bacteriilor din stomac

Siropul cu fructo-oligozaharide echilibreaza balanta dintre bacteriile bune si cele daunatoare din colon. Fibrele ajuta la ameliorarea digestiei, fortifierea sistemului imunitar, cresterea absorbtiei de calciu si magneziu si favorizeaza sanatatea pielii.

Foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare