1. Reduc colesterolul
Fibrele alimentare vascoase, combinate cu apa, vor forma in stomacul tau un gel. Acesta ajuta la reducerea nivelului total al colesterolului si la scaderea nivelului de colesterol LDL, "rau", din organismul tau. Studiile pentru demonstrarea acestui fapt au fost efectuate pe legume precum fasolea, mazarea si lintea.
2. Reduc riscul bolilor cardiovasculare
Consumul constant de alimente bogate in fibre a demonstrat reducerea riscului de aparitie a unor afectiuni cardiovasculare grave. Persoanele care sufereau de aceste boli au avut o incidenta redusa a cazurilor de infarct si de decese cauzate de infarct dupa ce au adoptat o dieta bogata in fibre alimentare.
3. Tin sub control nivelul zaharului
O dieta ideala pentru diabetici este una bogata in fibre. Acestea reduc nivelul de insulina necesar pentru eliminarea glucidelor din organism. In acelasi timp, fibrele anuleaza pofta de a mai manca ceva dupa o masa copioasa bogata in carbohidrati.
4. Trateaza si previne constipatia
Taratele de grau, fructele si legumele au un rol important in reglarea digestiei. Cum fibrele nu sunt absorbite prin intestinul gros, acestea vor reduce timpul necesar pentru eliminarea resturilor din sistemul digestiv.
5. Mentin greutatea ideala
O alimentatie bogata in fibre inceputa de la varsta adolescentei iti va pastra peste timp silueta ideala. Mancarurile bogate in fibre ofera o senzatie de satietate pe termen lung si nu sunt ticsite cu carbohidrati, reducand considerabil riscul de a depasi greutatea corporala optima.
6. Reduc nivelul bacteriilor din stomac
Siropul cu fructo-oligozaharide echilibreaza balanta dintre bacteriile bune si cele daunatoare din colon. Fibrele ajuta la ameliorarea digestiei, fortifierea sistemului imunitar, cresterea absorbtiei de calciu si magneziu si favorizeaza sanatatea pielii.
Foto: sheknows.com