Dieta si nutritie

#alimente #femei #lapte #soia #morcovi #ciocolata

6 alimente necesare pentru femei

Femeile prezinta mai multe riscuri de imbolnavire decat barbatii. Prin consumul unor alimente potrivite, o femeie poate sa-si mentina atat starea de sanatate, cat si frumusetea. O alimentatie sanatoasa , bogata in vitamine, minerale si nutrienti, adecvata nevoilor zilnice ale organismului, contribuie la reducerea riscurilor de aparitie a bolilor.

Iata sase alimente importante pentru sanatatea organismului care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa femeilor:

1 Lapte imbogatit cu calciu si iaurt cu probiotice

Potrivit specialistilor, peste jumatate dintre femei nu consuma suficient lapte. Alegand un lapte imbogatit special cu lapte, nevoile organismului pentru a combate osteoporoza sunt usor acoperite. In ceea ce priveste probioticele, tranzitul intestinal este ameliorat si se diminueaza balonarile, o problema cu care se confrunta foarte multe femei.

2 Ciocolata

In mod cert, ciocolata este un aliment preferat de foarte multe femei. Partea buna este ca datorita substantelor nutritive si proprietatile euforizante, ciocolata a fost declarata un aliment sanatos. Ciocolata bogata in cacao furnizeaza magneziu, un mineral recunoscut pentru lupta impotriva stresului.

3 Rachitelele (merisorul american)

Rachitelele sunt fructe de padure mici si rosii, asemanatoare cu merele in miniatura, consumate de bunicii nostri datorita proprietatilor terapeutice pe care le contin. Rachitelele sunt recunoscute in principal pentru actiunea lor impotriva infectiilor urinare. Prin cresterea aciditatii urinei, se previne inmultirea bacteriilor care declanseaza infectiile urinare, afectiune mult mai decat intalnita la femei decat la barbati. Rachitelele se pot consuma sub forma de suc indulcit cu putina miere sau ca si fructe uscate in infuzii.

4 Boabele de soia


Produsele derivate din boabele de soia confera o serie de beneficii femeilor. Consumate in mod regulat, produsele din soia diminueaza nivelul de colesterol rau din sange, intareste masa osoasa, indeparteaza bufeurile de caldura din perioada menopauzei.

Soia este considerata o sursa vegetala de proteine dintre cele mai pretioase pentru organism, deoarece nu contine colesterol si poseda un nivel ridicat de acizi grasi nesaturati, in special acizii grasi omega 3. Soia este un pachet complet de proteine, care contine aminoacizi esentiali extrem de importanti pentru organism.

5 Paine din cereale integrale

Glucidele nu sunt deloc de neglijat, deoarece constituie principalul carburant al organismului. Optand pentru o paine din cereale integrale, iti faci provizii de fibre, de vitamina E si o serie de alte elemente nutritive (folati, magneziu, seleniu etc). Nu neglija acest produs din alimentatie zilnica, indiferent ca urmezi o dieta de slabire . Mai important este sa reduci cantitatea de mancare consumata in general decat sa privezi organismul de elemente nutritionale importante.

6 Morcovi

Morcovii in stare proaspata sau sucul de morcovi aduc organismului antioxidantii (beta-caroten) de care are nevoie pentru a face fata radicalilor liberi. Specialistii ii considera o adevarata mina de aur din punctul de vedere al continutului de vitamine si elemente nutritive pe care le contine. De asemenea, morcovii contin fibre importante pentru tractul gastro-intestinal.

Sursa foto : health-journal.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare