Dieta si nutritie

#ingrijire piele #piele #vitamine #ten

5 vitaminte care iti fac pielea sa straluceasca de sanatate

Exista o gama variata de creme pe piata care pretind ca iti fac tenul mai frumos. Dar fiecare dintre noi avem tonuri de piele diferite. Atunci cand o marca sustine ca un produs functioneaza pentru toate tipurile de piele e prea putin probabil sa fie si adevarat, intrucat numai extractele naturale pot face acest lucru.

Natura are o solutie pentru fiecare problema si exista vitamine care fac ca pielea sa straluceasca intr-un mod natural, prin influentarea melaninei din piele.

Vitamina A

Are rolul de a intari procesul de reparare a tesuturilor. Indeparteaza pielea moarta si ajuta la hidratarea pielii. Consumul regulat de vitamina A mentine pielea ferma si elastica. Trebuie sa fie luata in cantitati mici, deoarece este solubila in grasimi. Grasimea acumulata din cauza excesului de vitamina A este stocata in ficat, ceea ce este daunator organismului.

Vitamina A se gaseste in produse lactate, oua si ulei de peste, precum si legume ca broccoli, spanac si morcovi. Mananca zilnic cate un morcov crud sau bea suc de morcovi la micul dejun pentru a-ti hrani pielea si pentru a o face sa fie mai frumoasa.

Vitamina B

Imbunatateste culoarea pielii si ii ofera capacitatea de a secreta uleiuri esentiale. Aceasta vitamina este solubila in apa si poate fi consumata zilnic. Este, de asemenea, una dintre vitaminele care confera pielii stralucire. Vitamina B poate face scalpul gras si poate provoaca matreata, asadar spala-te zilnic pe perioada tratamentului.

Legumele cu frunze verzi sunt cea mai buna sursa de vitamina B. De asemenea, se gaseste in germeni de grau, drojdie, cereale, iaurt si paine neagra.

Vitamina C

Vitamina C pregateste organismul pentru a lupta impotriva infectiilor. Este un antioxidant excelent si ajuta la lupta impotriva primelor semne de imbatranire. Ajuta la producerea de colagen, facand pielea sa se simta supla si sa arate tanara. Este si solubila in apa si, prin urmare, poate fi consumata zilnic.

Vitamina C se gaseste in citrice, cum ar fi portocale, lamai, dar si in struguri si mango. Se gaseste si in legume precum broccoli, conopida, varza, castravete si rosii.

Vitamina E

Este cea mai importanta vitamina pentru pielea sanatoasa. Vitamina E lupta eficient cu semnele imbatranirii, combate radicalii liberi din organism si ajuta la reducerea vergeturilor. Vitamina E trebuie consumata o data la doua zile.

Maslinele, arahidele, semintele de floarea soarelui si migdalele sunt bogate in vitamina E. Se gaseste, de asemenea, in legumele cu frunze verzi si in germenii de grau.

Vitamina K

Vitamina K, atunci cand este consumata in doze potrivite, fereste pielea de invinetire si o catifeleaza. Legumele cu frunze verzi sunt cea mai buna sursa posibila de vitamina K.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului