5 sucuri care te ajuta sa slabesti

Dieta si nutritie

#suc #alimentatie #dieta #dieta slabit #regim slabit

5 sucuri care te ajuta sa slabesti

Te-ai decis sa dai jos cateva kilograme acumulate in ultima perioada? Atunci cu siguranta stii ca singura modalitate prin care pierzi usor in greutate este sa combini alimentatia sanatoasa cu sportul. Iata cateva tipuri de bauturi care te vor ajuta sa scapi eficient de kilogramele nedorite:

1. Suc detoxifiant

Sucurile care ajuta la detoxifierea organismului sunt, cu siguranta, aliatii de incredere in lupta cu kilogramele in plus. Prepara-ti acasa sucuri proaspete din fructe si legume. Foloseste cat mai multe citrice, dar si radacinoase precum morcovul sau ghimbirul, pentru ca au un continut ridicat de fibre si ajuta la functionarea corecta a tractului digestiv.

Antioxidantii sunt necesari pentru ca iti protejeaza organismul impotriva efectelor radicalilor liberi, care pot face ravagii asupra sanatatii tale. Bea, asadar, cel putin un pahar de suc de fructe pe saptamana si vei elimina intr-un mod sanatos si rapid toxinele acumulate in organism de-a lungul timpului. In plus, te va ajuta si sa pierzi in greutate rapid si intr-un mod natural.

2. Suc de legume

Pe de alta parte, sucurile din legume te vor ajuta in efortul tau de a slabi. Atunci cand ti s-a facut foame, decat sa mananci un sandvis sau o felie de pizza, storce-ti cateva legume. Alege rosiile, morcovii si chiar castravetii. Chiar daca la inceput vei avea senzatia ca aceasta combinatie nu are un gust tocmai placut, cu timpul te vei obisnui si ti se va parea de-a dreptul delicios. Asta mai ales cand vei vedea ca incepi sa scapi de cei cativa centimetri din jurul taliei.

Un alt avantaj notabil al sucului de legume este ca va echilibra nivelul de hormoni din corpul tau si va preveni tulburarile atat de neplacute. Alege legumele crucifere precum broccoli, varza, sau conopida, care contin substante active unice in natura si care au un rol important in accelerarea metabolismului.

3. Ceai verde

Ceaiul verde este folosit de sute de ani pentru numeroasele sale beneficii. Extractul de ceai verde este unul dintre cei mai buni antioxidanti, iar consumul regulat de ceai verde stimuleaza metabolismul si accelereaza arderile. Acest ceai este perfect pentru a creste nivelul energiei, dar si pentru a suprima pofta de mancare. Ceaiul verde contribuie si la reducerea stresului.

Trebuie sa stii ca ceaiul verde nu se prepara ca oricare alt ceai. Pune in apa incalzita pana la aproximativ 70 de grade Celsius o lingurita de frunze de ceai si lasa la infuzat maximum 2-3 minute.

4. Suc de pere si merisoare

Sucurile din fructe sunt delicioase, sunt usor de preparat si sunt foarte bogate in substante nutritive, in vitamine si in minerale. In plus, exista o sumedenie de fructe pe care le poti alege. Combinatia de pere cu merisoare ti se va parea de-a dreptul spectaculoasa.

Sucul din pere si merisoare nu numai ca te va ajuta sa pierzi in greutate prin cresterea metabolismului, dar iti va spori si pofta de viata.

5. Cafea neagra

Ultima bautura, dar nu cea mai putin importanta, este cafeaua neagra. Consumata cu moderatie, cafeaua neagra poate avea o serie de beneficii pentru sanatate. Mai precis, lupta impotriva radicalilor liberi si reduce riscul de aparitie a anumitor tipuri de cancer, dar si riscul de diabet zaharat. In acelasi timp, cofeina este si un stimulent natural al metabolismului. Atentie, insa! Daca vrei sa slabesti bazandu-te pe efectul cafelei negre, trebuie sa o bei fara lapte si fara zahar!

Sursa foto: lifespan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare