Dieta si nutritie

# slabesti rapid # stil de viata sanatos #silueta #dieta #cum sa slabesti

5 secrete ale oamenilor cu o silueta de invidiat

Cu siguranta ti s-a intamplat sa te uiti indelung la o persoana cu o silueta de invidiat si sa te intrebi ce cura de slabire tine de arata ca trasa printr-un inel? Ei bine, secretele care ii fac pe oamenii slabi sa ramana in forma pe tot parcursul vietii au fost dezvaluite.

1. Nu sar peste micul dejun

Un studiu publicat in American Journal of Epidemiology/Jurnalul Americand de Epidermiologie, citat de abcnews.go.com, a aratat ca persoanele care au obiceiul de a nu lua micul dejun sunt de patru ori mai predispuse la obezitate. In opinia cercetatorilor, micul dejun este masa care pune metabolismul in miscare, astfel incat sa arda surplusul de calorii acumulate pe parcursul zilei. Opteaza pentru mancaruri bogate in fibre si proteine. Totodata, nu lua niciodata cina mai tarziu de ora 20:00.

2. Respecta orele de somn

Nu pierde noptile, spunandu-ti ca vei recupera orele pretioase de odihna in weekend. Lipsa somnului este asociata cu cresterea apetitului si a poftelor alimentare, in special pentru mancaruri bogate in calorii. Ca sa nu ai astfel de probleme, ai grija sa dormi intre sase si opt ore in fiecare noapte.

3. Au simtul umorului 

Se spune ca rasul ingrasa, insa studiile arata contrariul. O cercetare publicata in International Journal of Obesity/Jurnalul International al Obezitatii a aratat ca rasul, timp de 15 minute pe zi, te ajuta sa arzi intre 10 si 40 de calorii, in functie de cat de intense sunt reprizele de ras sanatos.

4. Mananca fructe si legume

"Vinovata" pentru o silueta subtire, in proportie de aproximativ 30%, este mostenirea genetica, in rest e vorba despre stilul de viata al acestor persoane, potrivit lui James O. Hill, director al Centrului pentru Nutritie de la Universitatea din Colorado (SUA), citat de realsimple.com. Unul dintre obiceiurile sanatoase al oamenilor slabi este consumul zilnic de fructe si legume proaspete. Incearca sa iti faci o rutina din a manca un fruct la micul dejun, cat si o salata de cruditati la pranz sau la masa de seara.

5. Fac sport

Un alt secret al celor care nu se lupta niciodata cu kilogramele in plus este sportul. Fie ca aleg o sesiune de alergare usoara, fie ca merg la sala sau opteaza pentru cateva exercitii simple, de aerobic, nu trece nicio zi in care sa nu exerseze.

Este important sa nu faci aceleasi exercitii in fiecare zi. De aceea, cel mai indicat este sa ceri sfatul unui antrenor, care iti poate recomanda cateva exercitii ca sa lucrezi toate grupele de muschi.

Sursa foto:lifehack.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare