Dieta si nutritie

#remedii nas infundat #viroza #nas infundat

5 remedii care te scapa de nasul infundat

Atunci cand nasul infundat iti creeaza o stare permanenta de disconfort, remediile naturale, usor de pus in practica, remedii iti vin in ajutor. Iata cateva dintre cele mai puternice si eficiente tratamente pentru desfundarea nasului.

1. Apa calda cu sare marina

Adauga un varf de cutit de sare marina (se gaseste la plafar) in doua linguri cu apa foarte calda. Amesteca cele doua ingrediente intr-un recipient cu picurator si adauga (cat apa inca este calda) cate doua-trei picaturi de solutie in fiecare nara. Senzatia nu este una placuta, insa iti va desfunda nasul foarte repede.

2. Zeama de lamaie

Stoarce cateva picaturi de zeama dintr-o lamaie si pune cate doua picaturi (nediluate) in fiecare nara. Zeama de lamaie desfunda instantaneu nasul, desi nu este un remediu recunoscut in acest sens. Dupa aplicarea picaturilor sufla puternic nasul si repeta operatiunea atunci cand este nevoie.

3. Inhalatii cu alcool medicinal

Toarna cateva picaturi de spirt pe o bucata mica de bumbac, tine materialul sub nas si inspira puternic de cel putin 5 ori. Senzatia de inceput va crea o usoara senzatie de disconfort, insa in doar cateva secunde vei scapa de senzatia de nas infundat.

4. Inhalatii cu abur cald

Fierbe un litru de apa si adauga in oala 5 picaturi de ulei esentia de eucalipt si trei pliculete cu ceai de menta. Acopera-ti capul cu un prosop si inhaleaza aburul pentru cel putin 10 minute. La final sufla-ti bine nasul si eventual repeta operatiunea pentru rezultate foarte bune.

5. Ghimbir

Cumpara din piata ghimbir si mananca  bucata ori de cate ori simti ca ai nasul infundat. Efectul incepe sa se simta in aproximativ 10 de minute.

In cazul in care vrei sa ai la indemana un produs care sa iti desfunde nasul atunci cand esti in alta parte decat acasa, incearca un creion nazal (se gaseste in farmacii). Acestea sunt imbogatite cu uleiuri esentiale de pin si  menta si au efect imediat.


Sfat! Pentru ca aerul uscat stimuleaza infundarea nasului, ar fi bine sa achizitionezi un umidificator pentru camera in care dormi. Daca vei turna si cateva picaturi de ulei esential de eucalipt cu atat mai bine. Daca bugetul nu iti permite in acest moment sa achizitionezi un umidificator, opteaza pentru o candela de aromaterapie de dimensiuni mai mari. Umple pana la refuz recipientul cu apa, toarna doua picaturi de ulei esential, aprinde o lumanare si las-o aprinsa pentru cel putin doua ore.

Sursa foto: Fab Naturals

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului