Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie

5 pericole ale dietei restrictive

In disperare de cauza, unele femei ajung sa recurga la dietele restrictive care inseamna practic infometare sau o alimentatie foarte saraca. Din nefericire, majoritatea acestor femei nu sunt constiente de urmarile negative ale dietelor restrictive si nu se gandesc decat la un rezultat final pozitiv, uitand de efectele foarte dure si neiertatoare asupra organismului.


Iata 5 dintre cele mai dure efecte ale dietelor drastice:


1 imunitate scazuta


Atunci cand organismul nu primeste toate vitaminele, mineralele si proteinele necesare, imunitatea acestuia scade mult sub limita admisa. Astfel, organismul tau va fi supus riscului de a se imbolnavi foarte usor, mai mult decat atat, chiar si cele mai simple si mai neimportante afectiuni se pot agrava si chiar transforma intr-o tragedie.


2 Demineralizare osoasa


Privarea organismului de nutrientii esentiali este o cale sigura catre demineralizarea osoasa si aparitia fracturilor. Lipsa calciului este un lucru care va duce in scurt timp la slabirea sistemului osos si, astfel, la riscul luxarii, al fisurarii si chiar al ruperii oaselor.  Mai mult decat atat, in scurt timp te poti confrunta cu probleme precum osteoporoza, artroza sau probleme ale coloanei vertebrale.


3 Oboseala cronica


Oricat de mult ai dormi si te-ai odihni, atata vreme cat alimentatia nu este una potrivita nu te vei simti niciodata cu adevarat odihnita. Vei intampina des dureri de cap, stari de ameteala si o oboseala continua.


4 Performante fizice si psihice scazute


Alimentatia restrictiva priveaza corpul si implicit creierul de resursele necesare, motiv pentru care acestea incep sa functioneze tot mai greu. Asadar, nu doar ca te vei simti lipsita de puteri, insa psihicul tau va fi la pamant, iar ideile bune de alta data vor fi doar o amintire frumoasa. Creierul este considerat „cel mai lacom” dintre organe, de aceea are nevoie de o cantitate constanta de energie pe care nu o poate obtine decat din mancare.


5 Imbatranire si uratire


Inca din prima luna de dieta drastica vei resimti efectele lipsei  nutrientilor din alimente, iar printre cele mai grave vor fi aparitia vergeturilor, imbatranirea tenului, aparitia ridurilor si pielea lasata.  Pentru ca pielea este ultimul organ in care ajung nutrientii, imagineaza-ti cat de mult va avea aceasta de suferit daca organismul tau nu va mai primi aproape nimic.


De asemenea, alte doua probleme grave intampinate vor fi caderea parului dar si deteriorarea unghiilor.
Uneori, aceste probleme sunt ireversibile, asa ca gandeste-te bine daca merita sa tii o dieta drastica, dupa care sa-i tragi ponoasele.

Sursa foto : allwamanstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare