Fructele in coaja lemnoasa contin acizi grasi Omega 3, sunt benefice pentru frumusetea pielii, sanatatea inimii si ofera organismul un set de vitamine si minerale esentiale pentru o sanatate de fier. Descopera care sunt cele mai bune oleaginoase si ce beneficii au acestea asupra sanatatii tale.
Nuci
Nucile sunt recunoscute pentru faptul ca reusesc sa reduca inflamatiile din organism. In plus, acestea contin o cantitate foarte mare de minerale si antioxidanti care iti protejeaza organismul de aparitia daunelor celulare. Mai mult decat atat, antioxidantii iti mentin pielea mai tanara datorita faptului ca reusesc sa lupte impotriva radicalilor liberi, responsabili de aparitia ridurilor si a semnelor de imbatranire prematura .
Migdale
Migdalele contin foarte multe fibre comparativ cu alte fructe oleaginoase . De asemenea, acestea au in compozitia lor vitamina E, un antioxidant si hidratant eficient pentru piele si par. In acelasi timp, un studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate a demonstrat ca oamenii obezi care consuma zilnic migdale, timp de 6 luni, reusesc sa slabeasca mai usor, spre deosebire de cei care nu consuma aceste oleaginoase.
Nuci de Brazilia
10 - 15 nuci de Brazilia consumate in fiecare zi, reprezinta un scut de protectie impotriva formelor diferite de cancer, in special cancer la nivelul oaselor, prostatei sau cancer de san. Mai mult decat atat, seleniul continut de nucile de Brazilia pot ajuta la combaterea cancerului de prostata prin inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase.
nuci de macadamia
Nucile de Macadamia se numara printre cele mai bogate in grasimi monosaturate si calorice oleaginoase. Grasimile monosaturate au rolul de a reduce nivelul colesterolului rau, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care au o alimentatie grasa. Totusi, pentru ca au un numar mare de calorii, nucile de Macadamia trebuie consumate in cantitati reduse.
Fistic
Fisticul este un fruct recomandat in dietele pentru slabit deoarece este satios si contine putine calorii. Dincolo de acest aspect, persoanele care consuma 50 de grame de fistic pe zi sunt mai protejate impotriva cancerului pulmonar. Explicatia este ca acesta contine gamma-tocoferol, o forma de antioxidanti care lupta cu succes impotriva cancerului.