Dieta si nutritie

#condimente #apetit #fasole #mic dejun #metabolism

5 moduri surprinzatoare de a-ti stimula metabolismul

Pentru a-ti mentine greutatea corporala, este important sa fii atent la modul de functionare a metabolismului. Procesele fizice si chimice prin care corpul produce si consuma energie difera de la o persoana la alta, insa sunt cateva moduri cu ajutorul carora iti tii sub control apetitul si iti stimulezi metabolismul.

Nu sari peste micul dejun

Micul dejun este considerat a fi cea mai importanta masa a zilei, esentiala pentru o mai buna functionare a organismului. Chiar daca esti ocupat dimineata, incearca sa nu sari peste micul dejun. Corpul tau are nevoie de alimente, de la prima ora a diminetii, pentru a stimula metabolismul. Daca aportul energetic nu este unul corespunzator, apar diferite probleme pe tot parcursul zilei.

Dificultatile de concentrare, ametelile, reducerea creativitatii sau chiar starile de iritabilitate si anxietate sunt doar cateva dintre problemele care pot aparea daca sari peste micul dejun. In plus, renuntarea la micul dejun face ca, la urmatoarea masa, sa arzi grasimile mult mai greu.

Consuma alimente bogate in proteine

Pentru a stimula metabolismul, incepe ziua cu proteine. Cu ajutorul proteinelor, corpul tau este mai bine pregatit pentru a face fata eforturilor la care este supus pe parcursul unei zile. In plus, arzi de cinci ori mai multe calorii cand consumi alimente bogate in proteine decat atunci cand consumi alte tipuri de nutrienti. Fructele, lactatele si cerealele sunt cateva dintre alimentele pe care le poti consuma dimineata la micul dejun pentru a-ti stimula metabolismul.

Evita alimentele care contin prea mult zahar

Consumul de zahar nu trebuie sa depaseasca 50 de grame pe zi, deoarece zaharul favorizeaza depozitarea grasimii. Consumul excesiv de zahar ar putea cauza probleme de greutate, diabet sau imunitate scazuta.

Consuma fasole

Fasolea este bogata in carbohidrati si contine "amidon rezistent", ceea ce inseamna ca organismul va trebui sa lucreze mai mult pentru a arde caloriile. Astfel, metabolismul este stimulat.

Foloseste condimente

Studii recente au aratat ca piperul negru stimuleaza descompunerea celulelor grase si reduce continutul de grasimi. Astfel, te vei mentine suplu si plin de energie.

Sursa foto: gojiberriesblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului