Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #fitness #nutritie #dieta # reguli dieta

5 metode pentru o talie mai subtire intr-o saptamana

Kilogramele in plus din zona taliei sunt inestetice si iti pot strica vacanta. Daca nu ai avut timp sa iti modelezi corpul pentru vara, iata 5 metode pentru a scapa de grasime intr-o saptamana.

Prepara-ti un mic-dejun bogat in proteine in fiecare zi

Mic-dejunul este cea mai importanta masa a zilei. De aceea trebuie sa fii foarte atenta la ce mananci dimineata. Renunta la cereale, mezeluri sau alte alimente bogate in carbohidrati si grasimi si incearca sa mananci cat mai multe proteine. Proteinele accelereaza metabolismul cu 25% mai mult decat carbohidratii. Recomandat ar fi ca la mic-dejun sa mananci albusuri de ou fierte, iaurt grecesc sau shake-uri proteice.

 

Mananca mai multe fibre

Daca vrei sa iti subtiezi talia rapid trebuie neaparat sa incluzi in dieta zilnica alimente bogate in fibre. Ele te ajuta sa te saturi mai rapid si astfel vei manca mai putin. Adauga in meniul zilnic seminte de in, fibre din seminte de canepa, fructe de padure si alte alimente care contin multe fibre si vei vedea diferenta.

 

 

Mananca mai mult iaurt fara grasimi

Iaurtul este bogat in culturi probiotice si proteine care te ajuta sa scapi de grasime si balonare. Iaurtul grecesc, fara grasimi, este foarte bun pentru dietele de slabit. Pentru un gust mai bun, poti adauga fructe de padure sau seminte.

 

 

Stabileste-ti un program de exercitii fizice

Un program de antrenament bine stabilit te poate ajuta sa scapi rapid de kilogramele in plus. O sesiune de antrenament ar trebui sa cuprinda atat exercitii usoare, ca jogging-ul sau mersul pe jos, cat si exercitii de forta, pentru a arde cat mai multe calorii.

 

 

Mananca putin la cina

Pentru ca dieta sa dea roade, incearca sa mananci cat mai putin seara si sa eviti gustarile de la orele tarzii. Mananca alimente usoare, cum ar fi pestele, in combinatie cu legume si salate. Daca mananci la ore tarzii, alimentele vor stationa mai mult in stomac si vor fermenta, provocand balonari si gaze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare