Dieta si nutritie

#proteine #sanatate #masa musculara #suplilment nutritiv #shake proteine

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre shake-urile de proteine

Shake-urile cu proteine sunt folosite adesea pentru marirea masei musculare fara un efort prea mare. Acestea sunt suplimente nutritive excelente, dar numai in situatia in care sunt utilizate asa cum trebuie. Daca esti tentat sa incepi o dieta pe baza de shake-uri de proteine, citeste aceste informatii.

1. Shake-ul de proteine este un supliment alimentar

Shake-ul de proteine nu suplineste micul dejun sau oricare alta masa a zilei. Acesta trebuie luat dupa fiecare masa, in concentratiile recomandate de catre medicul nutritionist sau pe ambalajul produsului. Daca totusi iti este frica sa nu slabesti, poti consuma proteinele in locul uneie mese.

2. Care este masa pe care shake-ul de proteine o poate inlocui

In cazul in care vrei sa iti mentii greutatea corporala, trebuie sa iti dozezi corect shake-ul de proteine si sa sari peste micul dejun sau peste cina. Nu este recomandat sa sari peste masa de pranz pentru ca de obicei aceasta este mai bogata si iti ofera vitamine si minerale, mai ales daca obisnuiesti sa consumi salate sau legume si fructe proaspete.

3. Suplimentele proteice nu inlocuiesc proteinele

Chiar daca iei aceste suplimente de proteine, nu este recomandat sa renunti la proteinele din dieta alimentara. Consuma in continuare lapte sau carne de pui sau curcan. De asemenea, este indicat sa ai o dieta alimentara cat mai variata.

4. Shake-ul nu este un supliment complet

Shake-urile de proteine contin doar... proteine. Acestea nu contin alte vitamine sau minerale esentiale pentru o buna functionare a organismului. Asadar, trebuie sa te asiguri ca organismul tau primeste suficienti nutienti, consumand grasimi si carbohidrati complecsi si in general sa ai o dieta variata.

5. Cat de mult este suficient?

Exista un exces de proteine, iar acest lucru provoaca aparitia pietrelor la rinichi si alte afectiuni care se trateaza cu dificultate. Incearca sa nu depasesti doza recomandata de medic sau cea de pe ambalajul produsului si sa nu folosesti produsul pentru o perioada mai mare de 3 luni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului