Dieta si nutritie

#vitamine #minerale #fructe exotice #Star Fruit #Fructul Dragonului # Cherimoya #Kiwano

5 fructe exotice cu forme ciudate, pline de beneficii

Se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta! Dar ce-ar fi sa-i oferi organismului tau energia de care are nevoie si cu ajutorul unor fructe exotice, de care poate inca nu ai auzit? Pe langa faptul ca arata ciudat, fapt ce iti poate starni curiozitatea, avand forma de maini sau de stea, aceste "daruri" ale naturii te pot convinge si datorita faptului ca sunt bogate in nutrienti si vitamine. Iata cinci fructe exotice pline de beneficii pentru sanatate.

1 Cherimoya

Este un fruct in forma de para, originar din Muntii Anzi. Potrivit Mother Nature Network, miezul este carnos, are culoare alba si un gust dulce, asemanator unui mix intre banana si ananas. Semintele negre sunt otravitoare si nu trebuie consumate. Cherimoya contine mai multe fibre decat un mar (7 grame pe fruct) si iti poate oferi 60% din necesarul tau zilnic de vitamina C (1 mg pentru fiecare kilogram/corp).

2 Star Fruit

Denumirea tehnica este "carambola", insa este cunoscut peste tot drept "fructul stelei". Potrivit ABC News, un fruct proaspat, de dimensiuni medii, contine doar 28 de calorii, potasiu, fibre si mai mult de jumatate din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C. Miezul fructului are textura unui castravete.

3 Fructul Dragonului

Fructul Dragonului sau pitahaya este originar din Mexic si tarile Americii de Sud. Beneficiile sale nutritive sunt deosebit de apreciate de catre cunoscatori, raportul nutrientilor calorici fiind de 84% carbohidrati, 10% grasimi si 6% proteine. Miezul carnos poate fi folosit in salate sau aperitive.

4 Mana lui Buddha

Mana lui Buddha sau "bushukan" este un fruct cu un aspect ciudat, care face parte din familia citricelor, avand un parfum de lamaie. Ca toate citricele, Mana lui Buddha este un fruct plin de vitamina C, o lingura din sucul pulpei iti ofera 13% din necesarul zilnic.
Fructul este cultivat si pentru coaja sa, care se foloseste in mancaruri si ca esenta pentru parfumuri.

5 Kiwano

Kiwano are forma unui peste-balon, insa este denumit "castravetele african" datorita aspectului, miezului si gustului sau, o combinatie intre castravete si dovlecel. Kiwano este bogat in potasiu, ceea ce ajuta la hidratarea organismului. In plus, fructul contine vitaminele A si C, dar si putin fier. Are o culoare galben-portocaliu, iar coaja este tepoasa.



Sursa foto:cafleurebon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare