Dieta si nutritie

#ceapa #condimente #ardei iute #slabit #metabolism #scotisoara

5 condimente care ard grasimile si te mentin in forma

Slabeste cu ardei iute! Da, ai citit bine, daca te chinuiesti sa scapi de grasimea de pe coaste si abdomen si te-ai plictisit sa incerci tot felul de diete care mai rau ti-au dat metabolismul peste cap, incearca sa-ti accelerezi procesul de salbire cu ajutorul unor condimente picante.

Pe langa faptul ca te ajuta la arderea rapida a grasimilor, aceste ingrediente iuti iti dau si energia necesara atunci cand simti ca esti vlaguit de puteri. Atentie insa, nu trebuie sa faci exces de zel, chiar si cantitatile moderate sunt suficiente sa dai jos cele cateva kilograme de care vrei sa scapi. Iata 5 condimente care ard grasimile si te mentin in forma.

1 Usturoiul

Nu mai evita sa-l consumi din ratiuni de interactiune sociala. Exista solutii care te ajuta sa scapi de mirosul neplacut: consuma lapte sau patrunjel dupa.

Specialistii recomanda consumul usturoiului deoarece contine fitochimicale si are un efect antioxidant puternic.

2 Ceapa

Toata lumea stie ca "usturoiul alunga boala, iar ceapa vindeca raceala". Ce mai face insa aceasta leguma miraculoasa? Te ajuta si sa slabesti. Exact ca usturoiul, ceapa are fitochimicale care te ajuta la detoxifierea organismului, distrugand grasimile si omorand virusurile.

3 Turmericul (Curcuma)

Este un condiment deosebit de popular in bucataria indiana, radacinile de turmeric avand un gust aromat iute. Este cunoscut ca fiind cea mai bogata sursa de betacaroten, antioxidantul care ajuta la protejarea ficatului. Totodata, turmericul contine o cantitate mare de polifenoli care ajuta la arderea tesutului adipos.

4 Scortisoara

Acest condiment minunat are un rol important in procesul de slabire, pe langa gustul bun pe care il ofera mancarii tale. Un sfert de lingurita pana la o lingurita intreaga, adaugata in alimentatia ta zilnica, te ajuta sa scapi de tesutul adipos nedorit. Deoarece scortisoara regleaza nivelul de zahar din organism, are si avantajul de a te incarca de energie. Insa, ai grija, nu trebuie consumata in exces.

5 Ardeiul iute

Adauga un pic de iuteala, la propriu, in viata ta si fa-ti corpul sa transpire cu ajutorul ardeiului iute. Capsaicina, substanta care il face sa fie picant, reduce greutatea corporala prin marirea consumului de energie, accelerand metabolismul, si diminuarea poftei de mancare.

Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare