Dieta si nutritie

#afine infectii urinare #beneficii fructe de padure #frcute de padure #fructele de padure

5 beneficii ale fructelor de padure

Este sezonul fructelor de pădure! Mult mai gustoase decat in restul anului, cu un continut mai mare de nutrienti si mai putine substante nocive, fructele de padure ar trebui consumate zilnic. Cel putin asa recomanda Carmen Bruma pe blogul personal, iar argumentele sale sunt deloc de neglijat!

1. Fructele de padure sunt, teoretic, mai curate si mai hranitoare decat variantele “de plastic”, importate de peste mari si tari, coapte pe vapor sau in depozite, tratate cu nenumarate substante toxice.

2. Nu ingrasa, ba chiar sunt de ajutor atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme. Au putine calorii si contin cetonele (ketone), compusi naturali responsabili pentru aroma specifica a fructelor de padure. Aceste substante stimuleaza metabolismul si potrivit cercetatorilor au aproximativ aceeasi actiune pe care o are capsaicina (substanta naturala care se gaseste in ardeiul iute).

Fructele de padure reduc si echilibreaza nivelul insulinei in corp, dupa fiecare masa, prevenind astfel formarea depozitelor de grasime.

Sigur ca sunt importante cantitatea si modalitatea de preparare ca la orice alt aliment sanatos. Daca veti manca un lighean de mure cu zahar zilnic e putin probabil sa slabiti . 300-400 de grame insa , proaspete sau sub forma de suc sau smoothie reprezinta o cantitate rezonabila daca scopul e slabirea.

Eu consum fructele de padure sub forma de suc la care adaug si alte fructe ca sa obtin o combinatie pe gustul meu. Pentru sucul meu folosesc urmatoarele ingrediente: 300 g afine si mure (sau coacaze negre) amestecate, o portocala, doua piersici.

3. Fructele de padure, in special afinele, ajuta la tratatarea infectiilor urinare, cum ar fi cistita. Sucul fructelor si extractul obtinut din ele au actiune antiinflamatoare. Prin efectul lor dezinfectant impiedica Escherichia Coli, germenul responsabil cu circa 80% din totalul infectiilor, sa atace celulele tractului urinar, favorizand eliminarea urinei.

4. Contin grasimi sanatoase. O buna parte din nutrientii valorosi se gasesc in seminte, incluzand aici si grasimi sanatoase, altfel greu de gasit in alimentele industriale.

5. Consumul fructelor de padure ajuta la mentinerea sanatatii creoerului, prevenind maladia Alzheimer si sporind performantele intelectuale, scrie Carmen Bruma.

Sursa foto: carmen-bruma.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare