Dieta si nutritie

#alimentatie #dieta si nutritie #bauturi sanatoase #sucuri acidulate

5 alternative sanatoase la sucurile acidulate

Sucurile acidulate sunt adesea preferatele consumatorilor, insa acestea nu sunt benefice organismului. Din fericire, insa, exista o sumedenie de alternative sanatoase la aceste tipuri de bauturi.

Specialistii in nutritie recomanda un regim de viata sanatos, iar reducerea consumului de bauturi acidulate se numara printre principalele sfaturi in acest sens. Din fericire, numeroase alternative sanatoase iti stau la dispozitie!

1. Limonada

Foarte bogata in vitamina C si antioxidanti, limonada reprezinta o excelenta alternativa la sucurile acidulate, in special in zilele calduroase de vara. Aceasta bautura naturala asigura hidratarea necesara si potoleste setea pentru o perioada mai mare de timp.

2. Ceaiul

Iata un alt inlocuitor al bauturilor carbogazoase demn de luat in considerare! Aceasta bautura poate fi consumata atat rece, cat si calda, in functie de anotimp. Alege tipul de ceai dorit, fie el verde sau negru, adauga putina lamaie si o lingura de miere ca indulcitor. Rezultatul? O bautura sanatoasa cu o aroma speciala!

3. Apa

Desi la prima vedere ar suna banal, apa are numeroase beneficii pentru sanatate. Este o varianta foarte buna de hidratare, deoarece nu contine sodiu, asemenea bauturilor acidulate. Mai mult, aceasta poate fi pastrata in sticle depozitate in frigider, care iti stau oricand la indemana pentru a-ti potoli setea.

4. Sucul de portocale

Sucul de portocale reprezinta si el o buna alternativa la sucurile acidulate. Bogat in vitamina C, acesta poate fi consumat atat dimineata, la micul dejun, cat si pe parcusul intregii zile. Nu numai ca iti va oferi hidratarea optima, dar iti va furniza si un surplus de energie.

5. Cafeaua

Spre deosebire de sucurile carbogazoase, cafeaua contine o cantitate mai mare de cofeina. Astfel, o ceasca de cafea iti poate furniza energia necesara pentru a face fata unei zile agitate. In plus, o poti consuma atat rece, cat si calda - alegerea iti apartine. Este insa recomandat un continut moderat de zahar.

Sursa foto: feminspire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare