Dieta si nutritie

#spanac #ceapa #cancer #cirese #kiwi #alimentatie

5 alimente cu super puteri de vindecare

Exista zeci de alimente extrem de nutritive si sanatoase pentru organismul nostru, insa numai cateva dintre acestea au proprietati care grabesc vindecarea atat la interior cat si la exterior. Alimentele din lista urmatoare au efecte vindecatoare, au puterea de a lupta impotriva cancerulului, dar si a colesterolului  marit. 

 

Cirese

 

Ciresele dispun de o lista lunga de puteri tamaduitoare. Pentru inceput, acestea sunt foarte nutritive, iar contrat asteptarilor au un numar relativ scazut de calorii.  De asemenea, ciresele au in compozitia lor un ingredient care lupta cu succes impotriva inflamatiilor, dar si a cancerului.  Studiile stiintifice au dovedit ca aceste fructe au compusi care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si determina, intr-un final, distrugerea acestora, fara a afecta celulele sanatoase.

Mai mult decat atat, persoanele care consuma cirese se bucura de proprietatile antivirale si antibacteriene ale acestora.

 

Fasole

 

Fasolea poate fi considerata un aliment miraculos. Aceasta are un continut scazut de colesterol, regleaza nivelul de zahar din sange , ajuta la producerea insulinei, stimuleaza digestia si protejeaza organismul impotriva cancerului. 

Un anumit tip de fitochimicale gasite in fasole s-au dovedit a fi protectoare a organismului de celule canceroase . Mai mult decat atat, fasolea inhiba dezvoltarea celulelor si a tumorilor canceroase – studiile au demonstra ca femeile care consumau fasole de doua ori pe saptamana, au fost cu 24% mai putin supuse riscului de cancer la san .

De asemenea, fasolea aduce o cantitate enorma de antioxidanti care mentine tineretea interioara, dar mai ales pe cea exterioara. 

 

Kiwi 

 

Aceste fructe mici au in compozitia lor o cantitate impresionanta de vitamina C (de doua ori mai mult decat in aceeasi cantitate de portocala), mai m ulte fibre decat merele si mai mult potasiu decat bananele.  Acest amestec unic de fitonutrienti, vitamine si minerale, propulseaza fructul kiwi in topul celor mai sanatoasa alimente, mai ales ca ele protejeaza impotriva bolilor de inima, a accidentelor vascular cerebrale, cancer sau boli respiratorii.

Kiwi este un anticoagulant natural, ceea ce reduce si previne producerea de cheaguri in sange. De asemenea, consumul de kiwi scade colesterolul si reduce tensiunea arteriala.

De asemenea, kiwi este recomandat de foarte multe ori persoanelor care sufera de cancer si boli de inima, iar in medicina chineza este recomandat pentru a accelera vindecarea ranilor si a bolilor. 

 

Spanac

 

Stiai deja ca spanacul este sanatos si ca este promovat de foarte multa vreme de personalul de desene animate Popey marinarul, insa ceea ce cu siguranta nu stiai este faptul ca spanacul protejeaza impotriva bolilor oculare, stimuleaza functionarea creierului si lupta impotriva bolilor de colon, cancer la san, boli de inima, afectiuni ale prostatei si dementa. 

De asemenea, consumul de spanac scare tensiunea arteriala si este excelent pentru sanatatea oaselor . Acesta are in compozitia sa cantitati impresionante de vitamina K, calciu, vitaminele A si C, folati, magneziu si fier.

Se recomanda integrarea spanacului in alimentatia zilnica, sub forma proaspata (salate) dar si preparat in combinatie cu alte alimente. Totusi, varianta proaspata este cea mai buna pentru a sustrage din spanac toate proprietatile benefice organismului. 

 

Ceapa

 

In ciuda reputatiei proaste pe care au din cauza mirosului pe care il provoaca respiratiei, ceapa este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia saptamanala. Acestea lupta cu putere impotriva cancerului datorita enzimelor continute si stimuleaza somnul adanc si odihnitor.

De asemenea, anumiti sulfati din ceapa ajuta la reducerea presiunii arteriale si a colesterolului. In plus, consumul de ceapa previne pierderea masei osoase prin inhibarea eliminarii calciului din organism. 

Totodata, ceapa are putere antioxidanta excelenta  si contin ingrediente care reduc inflamatiile si simptomele provocate de diverse alergii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului