Dieta si nutritie

#vitamine #sanatate #vitamine femei #sanatate femei

4 vitamine necesare pentru femei

Pentru ca femeile sunt mai sensibile, iar organismul lor nu rezista foarte bine in anumite conditii, ele au nevoie de un surplus de vitamine. Acestea sunt necesare in special atunci cand se afla in perioada menstruala, cand sunt bolnave sau cand temperaturile sunt la extreme.

Iata cateva dintre vitaminele pe care o femeie ar trebui sa le consume zilnic, nu neaparat sub forma de medicamente, cat sub forma unor alimente.

1. Vitamina C

Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine pentru femei, dar din fericire este si una dintre cele mai usor de asimilat si absorbit. Aceasta intareste sistemul imunitar ai ajuta organismul sa se vindece mai repede, sa fie mai alert si te ajuta sa ai mai multa energie.

Poti lua vitamina C din fructe si legume proaspete precum portocale, lamai, capsuni, ardei, rosii sau kiwi.

2. Vitamina E

Vitamina E are grija de celulele din corpul tau si este benefica la nivelul stomacului, dar mai ales la nivelul pielii.

Vitamina E stimuleaza elasticitatea pielii si te ajuta sa iti mentii frumusetea si tineretea. In mod natural, vitamina E se gaseste in ulei de cod, unt de arahide, germeni de grau, alune de padure si seminte de floarea soarelui.

3. Vitamina D

Vitamina D ajuta la fixarea calciului in organism si, astfel, la intarirea sistemului osos. Nu conteaza ce varsta ai, avand in vedere ca in general femeile sunt predispuse la osteoporoza, in special dupa ce ajung la menopauza.

Vitamina D poate fi luata in mod natural prin simpla expunere la soare, timp de 10 - 15 minute in fiecare zi, dar si prin consumul de galbenus de ou, lapte si peste.

4. Vitamina A

Desi se obtine mai dificil, vitamina A stimuleaza cresterea parului si intarirea unghiilor in mor natural. In acelasi timp, vitamina A mareste rezistenta la infectii si mentine aspectul pielii intr-o stare cat mai buna. De asemenea, vitamina A imbunatateste vederea, in special pe timpul noptii.

Vitamina A este de fapt beta-carotenul care se poate gasi in morcov, dovleac, pepene galben, caise si rosii. Cu cat vei consuma mai mult aceste alimente in stare proaspata, cu atat te vei bucura mai mult de efectele vitaminei A.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului