Dieta si nutritie

#nutritie #alimentatie #dieta #mancat pe fond nervos #fond nervos

4 semne care te avertizeaza ca mananci pe fond nervos

Mancatul pe fond nervos nu este o boala, dar este o tulburare de alimentatie care poate duce la declansarea unui lant intreg de afectiuni, daca nu iti dai seama la timp ce se intampla cu organismul tau. Multe persoane care mananca pe fond nervos nu isi dau seama de acest lucru si pun foamea inchipuita pe seama unor motive aparent solide. Invata sa descifrezi semnele care te avertizeaza ca mananci nervos si revizuieste-ti meniul zilnic, pentru a-ti proteja sanatatea si silueta.


1. Dai fuga la frigider cand te plictisesti

Surprinzator sau nu, plictiseala este un adevarat dusman al siluetei tale, deoarece atunci cand nu ai cu ce sa-ti ocupi timpul, tinzi sa mananci mai des si mai nesanatos. Aminteste-ti de cate ori nu ai rontait biscuiti sau alte gustari in timp ce navigai plictisita pe net sau vizionai o emisiune la televizor? In timp, acest obicei de a manca de plictiseala iti poate afecta sanatatea.


2. Iti satisfaci poftele de mancare cand esti stresata

Stresul face ca organismul sa secrete o cantitate mai mare de cortizol, un hormon care te face sa simti o senzatie de foame mai acuta. De multe ori, aceasta senzatie este doar o alarma falsa, dar tu nu iti dai seama de acest lucru, asa ca in drum spre casa te opresti la fast food sau la patiserie. In aceasta situatie, simti ca mancarea gustoasa este ca o alinare, ca o implinire.


3. Mananci pe ascuns

Iti place sa le spui prietenelor tale ca mananci foarte putin si ca incerci sa consumi hrana cat mai sanatoasa, cand de fapt mananci pe ascuns cate un baton de ciocolata sau un croissant? Mancatul pe ascuns te poate avertiza asupra faptului ca mananci pe fond nervos, din diverse motive, asa ca ar fi bine sa iti schimbi acest obicei nesanatos.


4. Mananci peste masura

Un alt semn al mancatului pe fond nervos poate fi si atunci cand consumi mai multa mancare decat ai nevoie, adica te straduiesti sa termini intreaga portie de paste, desi simti ca stomacul tau nu mai suporta nicio inghititura. Acest obicei poate duce usor la instalarea indigestiei, dar si la ingrasare.

 

Ce faci daca mananci nervos

Odata ce iti dai sama ca mananci pe fond nervos este putin probabil sa iti schimbi singura obiceiurile alimentare, deoarece tentatia va ramane la fel de mare. In acest caz, cel mai bine este sa te adresezi unui nutritionist, care iti poate recomanda o dieta personalizata, astfel incat sa nu mai simti nevoia de a manca oricand.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare