Dieta si nutritie

#dezavantaje slabit #urmari dieta #piele lasata #garderoba noua #slabit #dieta #dezavantaje

4 lucruri despre slabit pe care nu ti le spune nimeni

Este adevarat ca a pierde cateva kilograme acumulate reprezinta un beneficiu important pentru sanatate, insa putini sunt cei care vorbesc si despre riscurile pe care o astfel de provocare le presupune. Iata ce ar mai trebui sa stii atunci cand vrei sa te apuci de slabit:

1. Perceptia despre trupul tau nu se va schimba peste noapte

O transformare radicala ar trebui sa te faca sa te simti foarte bine, dar cand se va petrece asta nu stie nimeni sa iti spuna. Psihologii citati de huffingtonpost.com sustin ca cele mai multe persoane supraponderale isi imagineaza ca, daca vor fi slabe, nu vor mai suferi dezamagiri in viata si lumea le va privi cu alti ochi. Problema vine atunci cand tu insuti nu reusesti sa iti schimbi usor parerea despre tine. Pentru ca, din experienta celor care au trecut printr-un astfel de episod, dureaza destul de mult pana te vei impaca cu noua ta infatisare si pana te vei comporta ca atare si nu tot ca o persoana grasuta.

2. Vei avea piele in exces

Un alt lucru despre care nicio dieta nu iti vorbeste este ca, odata ce pierzi in greutate, s-ar putea sa te trezesti cu un exces de piele. E adevarat ca asta depinde de mai multi factori: de varsta la care slabesti, de numarul de kilograme pe care le dai jos, de rapiditatea cu care o faci. Insa indiferent cum ar fi, pielea ta tot se va lasa si trebuie sa iei in calcul si acest aspect important.

3. Unele relatii s-ar putea schimba

E posibil ca prietena cu care obisnuiai sa urmaresti serialele preferate cu un mare bol de popcorn in brate sa inceapa sa te evite, iar sotului tau sa nu ii placa mancarea mult prea light pe care ai inceput sa o gatesti. Studiile arata o rata mare a divorturilor in randul cuplurilor in care unul dintre parteneri a slabit spectaculos.

In schimb, e posibil sa iti faci prieteni noi la sala de sport sau la serviciu, printre cei care sunt interesati de dieta pe care o urmezi.

4. Schimbarea garderobei te va costa

Putini sunt cei care iau in calcul faptul ca, odata cu pierderea unor kilograme bune, hainele pe care le-au imbracat pana atunci vor deveni inutile si va fi necesara o schimbare radicala a garderobei. Asadar, costuri suplimentare de care trebuie sa tii cont.

Sursa foto: pulse-performance.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare