Dieta si nutritie

#nutritie #alimentatie #dieta #gustari #tratamente alternative #colesterol rau #reducere colesterol rau

4 gustari excelente pentru a reduce colesterolul "rau"

Atunci cand te confrunti cu probleme legate de colestero, este esential sa selectezi cu atentie alimentele pe care le consumi in mod curent. Desi poate parea dificil sa renunti la acele produse gustoase, insa ticsite cu grasimi nesanatoase, cu care iti astamperi foamea intre mese, specialistii in nutritie par sa fi gasit o solutie.

Colesterolul LDL, supranumit si colesterol "rau", poate provoca o serie de probleme de sanatate precum cardiopatia ischemica sau alte boli cardiovasculare. De aceea, este recomandat sa fie tinut in parametri normali, cu ajutorul unei alimentatii sanatoase bazate pe proteine, fibre si grasimi sanatoase.

1. Fulgii de ovaz

Fulgii de ovaz se pot dovedi gustari excelente ce te pot ajuta sa reduci colesterolul LDL. Acestia contin o fibra solubila care faciliteaza absorbtia colesterolului si inlesneste procesul de digestie. In plus, aceasta alternativa sanatoasa nu trebuie sa constituie o optiune doar pentru micul dejun. Nu ezita sa consumi fulgii de ovaz ca gustare intre mesele principale, alaturi de un iaurt natural.

2. Grepfrutul

Potrivit specialistilor in nutritie, grepfrutul este, la randul sau, un aliment ce poate incuraja reducerea colesterolului "rau". Studiile recente au aratat ca fitochimicalele continute de grepfrutul rosu si roz le transforma pe acestea in arme importante in diminuarea colesterolului LDL. Atentie, totusi, daca esti sub tratament medicamentos, deoarece grepfrutul poate interfera cu acesta.

3. Legumele

Legumele, aceste surse excelente de vitamine, minerale si fibre, pot combate colesterolul marit. In plus, un consum regulat al acestora iti mentine organismul sanatos si iti furnizeaza energia de care ai nevoie pentru a face fata unui ritm de viata agitat. Astfel, pentru a mentine nivelul de colesterol in parametri normali, asigura-i organismului aportul zilnic necesar de legume. Pregateste-ti salate de primavara din rosii, castraveti, salata verde si ardei si bucura-te de efectele lor benefice!

4. Fructele oleaginoase si semintele

Fie ca este vorba de fistic, seminte de dovleac, de floarea-soarelui sau migdale, aceste gustari sanatoase pot contribui si ele la combaterea colesterolului LDL. Specialistii recomanda, insa, consumul moderat de fructe oleaginoase si seminte, din cauza numarului ridicat de calorii pe care acestea le contin.

Sursa foto: maxze.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare