Dieta si nutritie

#dieta si nutritie #sanatate #detoxifiere #bauturi detoxifiere # sucuri detoxifiere

3 sucuri detoxifiante si delicioase

Din cand in cand, corpul tau are nevoie de o cura de detoxifiere, care de multe ori nu presupune doar renuntarea la anumite alimente si la sport. Cea mai buna varianta ar fi sa introduci in alimentatia ta o serie de bauturi care grabesc eliminarea toxinelor si care te ajuta sa fii mai sanatos in numai cateva saptamani. Iata cateva dintre bauturile care au un gust bun si care iti curata rapid organismul.

1. Afine si banane

Amesteca o cana cu afine proaspete, o banana mica si o lingurita de ulei de seminte de an. Adauga acest amestec in blender timp de doua minute, iar apoi racoreste-l cu doua cuburi de gheata. Acest amestec este plin de vitamine si oxidanti si grabeste eliminarea toxinelor. Mai mult decat atat, aceasta bautura va stimule celulele creierului sa functioneze mai bine, datorita nivelului ridicat de antioxidanti.

2. Papaya si piersici

Daca sistemul tau digestiv este cel cu probleme, atunci ar fi bine sa consumi zilnic cate un shake format din doua piersici si o jumatate de papaya (sau mai putin, in functie de dimensiunea fructului). Pentru o detoxifiere puternica ar fi bine sa adaugi si o lingurita rasa de ghimbir proaspat. Daca sucul este prea gros, poti adauga o jumatate de ceasca de apa, astfel incat sa iti fie mai usor sa il consumi.

3. Coacaze si lamaie

Daca suferi din cauza acneei, trebuie sa stii ca ai nevoie de o detoxifiere rapda si puternica, cu un ingredient care contine o cantitate mare de vitamina C. Amesteca o ceasca cu coacaze cu doua felii de lamaie (cu tot cu coaja) si 50 de ml de apa. Consuma acest amestec in fiecare seara, la o ora dupa ultima masa servita. In mai putin de doua saptamani, vei observa cum pielea ta incepe sa devina mai curata si mai luminoasa. In plus, celulele pielii vor incepe sa se regenereze intr-un timp foarte scurt. Pastreaza putin din acest amestec (o lingura) pentru a-l aplica pe tenul curat in fiecare seara. Lasa-l 5 minute sa actioneze, iar apoi clateste cu apa rece.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare