Dieta si nutritie

#grasimi nesaturate #alimente #zahar #pizza #imbratranire #hamburgeri

3 obiceiuri alimentare care te imbatranesc

Te uiti in oglinda si ti se pare ca ridurile se inmultesc, desi programul tau de somn este acelasi? Pielea nu mai este atat de ferma ca in urma cu cativa ani, in ciuda faptul ca esti o persoana dinamica? De vina poate fi alimentatia nesanatoasa pe care o ai si care, spun expertii, te imbatraneste pe zi ce trece.

Alimentele procesate, cele bogate in zahar si grasimi, sunt responsabile pentru cat de bine si cat de tanar este organismul nostru. Practic, nutritia, nu varsta, determina functionarea interna a organismului. Afla care sunt cinci obiceiuri alimentare ce te imbatranesc si cum poti sa le corectezi.

Slabiciunea pentru mancarea fast-food

Cu totii o avem. Un hamburger, o shaorma, o pizza, din cand in cand ne delectam cu ele, insa este foarte important sa nu o facem zilnic. Expertii spun ca acest alimente ne imbatranesc celulele din cauza faptului ca sunt pline de grasimi nesaturate. Se numara printre cele mai periculoase substante pe care le poti consuma, fiind folosite la imbunatatirea termenului de valabilitate al produselor alimentare.

Cel mai bine este sa eviti astfel de produse, iar atunci cand le cumperi din rafturile supermarket-urilor, citeste cu atentie ce ingrediente contin. Ai putea sa te razgandesti dupa studierea atenta a etichetei.

Obiceiul de suprasaturare cu dulciuri

Daca obisnuiesti sa consumi des dulciuri si prajituri, este bine sa iti schimbi acest obicei. Pe langa posibilele boli ce pot aparea, aceste produse sunt o sursa considerabila de zahar si indulcitori artificiali, ce te imbatranesc prematur.

Excesul de indulcitori face ca moleculele proteice sa imbatraneasca mai repede prin procesul numit glicozilare. Daca nu te poti dezobisnui de consumul regulat de dulciuri, macar elimina zaharurile rafinate din alimentatia ta si inlocuieste-le cu miere sau sirop de artar.

Obiceiul de a astepta sa ti se faca foame

Pauzele lungi intre mese ridica nivelul hormonului "ghrelin", responsabil cu pofta de mancare. Problema este ca senzatia de foame te face sa mananci mai mult decat este cazul, imbatranind astfel corpul inainte de vreme.

Evita pauzele lungi intre mesele principale si consuma diverse alimente, cum ar fi biscuitii integrali sau fructele, astfel incat sa nu tinzi sa mananci mai mult decat ai nevoie, instictual.

Sursa foto:smartgirltips.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare