Dieta si nutritie

# fructe ingrasa # fructe calorii #fructe

3 fructe care ingrasa. Cum le introduci in dieta ta

Fructele sunt recomandate in curele de slabire, insa unele dintre acestea trebuie consumate cu moderatie deoarece ingrasa, din cauza continutului mare de grasimi si fructoza. Ingerate in cantitati mari sau combinate cu alimente calorice, unele fructe pot duce la acumularea de kilograme.

Iata cateva dintre acestea si cum trebuie sa le consumi ca sa nu ingrasa:

Avocado

Avocado este un fruct bogat în grăsimi bune mononesaturate, vitamina C, E și K și minerale precum potasiu și magneziu, printre altele. La fiecare 4 linguri de avocado oferă aproximativ 90 de calorii.
Acest fruct oferă diverse beneficii pentru sănătate, deoarece ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, la controlul nivelului de zahăr, la îngrijirea inimii și la menținerea pielii și a părului sănătos și poate fi utilizat atât pentru a pierde în greutate, atunci când este consumat în porții mici.

Cum să-l consumi: Pentru a consuma avocado fără a câștiga în greutate, ar trebui să mănânci maxim 2 linguri pe zi. Acesta poate fi introdus in salate, in smoothie-uri cu legume sau in deserturi.

Pulpa de nuca de cocos

Pulpa de nucă de cocos este bogată în grăsimi saturate, în timp ce apa de cocos este bogată în carbohidrați și minerale, fiind o băutură izotonică naturală. Acesta este un fruct caloric, deoarece 100 de grame de pulpă furnizează aproximativ 406 de calorii, practic 1/4 din caloriile care trebuie consumate zilnic.

Acest fruct este bogat în fibre, astfel încât crește senzația de sațietate și îmbunătățește funcționarea intestinală, mentine sănătatea inimii, întărește sistemul imunitar și ajută la refacerea mineralelor organismului.

Cum se consumă: nuca de cocos trebuie consumată cu moderație și în porții mici, idealul este să consumi maximum 2 linguri (30 ml) de ulei de nucă de cocos sau 2 linguri de coajă de nucă de cocos sau 1/2 cană de lapte de nucă de cocos sau 30 g de Pulpa de nucă de cocos pe zi pentru a obține beneficiile sale și pentru a evita creșterea în greutate

Strugurii rosii

Strugurii sunt un fruct bogat în carbohidrați care au un indice glicemic moderat, în principal struguri roșii, adică consumul lor în exces favorizează creșterea glicemiei. În ceea ce privește caloriile, 100 de grame furnizează aproximativ 50 de calorii.
Acest fruct este bogat în resveratrol, un puternic antioxidant care este prezent în coaja sa. Acest compus ar putea ajuta la prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Cum să ii consumi: strugurii trebuie consumați în porții mici, recomandarea este de 17 unități mici sau 12 mari și ar trebui consumate cu piele pentru a-i crește conținutul de fibre. Aceasta este cantitatea ideală pentru a consuma acest fruct, deoarece consumul întregului grup are multe calorii și stimulează creșterea în greutate. De asemenea, ar trebui să evitați consumul de suc de struguri, deoarece oferă aproximativ 166 de calorii și aproximativ 28 de grame de carbohidrați, aproape două felii de pâine albă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare