Dieta si nutritie

#cruditati de primavara #alimentatie de primavara # alimente primavara

3 alimente care NU trebuie sa-ti lipseasca din dieta primavara aceasta

Primavara mult asteptata este sezonul ideal sa ne apucam de slabit si nu doar din cauza ca se apropie sezonul de plaja! Primavara, metabolismul bazal este accelerat, favorizand detoxiferea si scaderea in greutate! Alimentatia specifica acestui anotimp ne ajuta din plin! Iata ce ar trebui sa contina lista ta de cumparaturi pentru aceasta primavara!

1. Verdeturi de sezon

Nu degeaba, nutritionistii ne recomanda in fiecare an sa profitam de cruditatile primavaverii: salata verde, stevie, loboda untisor, leurda, salata verde, spanac, marar , patrunjel, ceapa verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi. “Sunt bogate in vitaminele A,C minerale, fibre, fitonutrienti, stimuleaza sistemul imunitar, digestia si regleaza nivelul colesterolului. Mancati cel putin 2 salate proaspete”cu de toate” pe zi”, recomanda Carmen Bruma pe blogul personal.

2. Carne de miel si peste

Cand vine vorba despre detoxifiere, peste este principala optiune: este usor de digerat si cu un aport caloric mic. “Contine proteine de buna calitate, fosfor, iod, potasiu, fier , elemente importante pentru functionarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativa sanatoasa la cea de vita sau pui. Daca alegeti partile mai slabe , (pulpa) si le veti pregati la cuptor, veti avea o masa bogata in fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic si aproximativ 170 cal /100g”, mai spune Carmen Bruma.

3. Nicio zi fara lactate!

Si lactatele sunt recomandate sa fie consumate in aceasta perioada: iaurt, urda, cas, kefir, sana, lapte batut. “Eu prefer lactatele din lapte de capra pentru ca au o cantitate mai mica de lactoza, se digera mai usor si contin o cantitate de calciu mai mare decat cele din lapte de vaca”, marturiseste Carmen Bruma.

Sursa foto: 20minutes.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare