Dieta si nutritie

# fasole neagra #avocado #dieta #alimentatie #nutritie #afine

3 alimente care fac minuni in curele de slabire

Alimentele au beneficii uimitoare pentru sanatate iar unele sunt prietenoase cu silueta. Desi nu ai crede te ajuta sa slabesti repede si sanatos. Iata care sunt superalimentele indicate in curele de slabire, nu doar pentru ca te ajuta sa scapi de kilogramele neodrite, ci si pentru ca te vor ajuta sa iti mentii silueta dupa ce renunti la regim:

Fasolea neagra

Fiind bogata in proteine, fasolea neagra este unul dintre alimentele pe care nutritionistii il recomanda persoanelor care vor sa slabeasca. O cana de fasole neagra iti asigura 15 grame de proteine, atat de necesare pentru intarirea muschilor, si 15 grame de fibre, care te ajuta pentru o buna digestie.

Totodata, fasolea neagra nici nu contine grasimile care se gasesc in alte surse de proteine, precum carnea rosie, potrivit health.com. Fasolea neagra este bogata si in antioxidanti, compusi care ofera organismului protectie impotriva radicalilor liberi, care pot favoriza aparitia cancerului.

O poti consuma in salate, dar si sub forma de supa. De asemenea, poti prepara un hummus din fasole neagra.

Avocado

Avocado poate fi considerat un superfruct, pe care trebuie sa il consumi regulat, caci te ajuta sa iti mentii silueta. Contine nu mai putin de 20 de vitamine si minerale, insa ceea ce il recomanda in curele de slabire este continutul ridicat de fibre, si anume 27% din necesarul zilnic al organismului, ceea ce favorizeaza o digestie excelenta.

Este recunoscut si pentru ca topeste grasimile de pe abdomen, dar si pentru ca induce senzatia de satietate, datorita continutului de acid oleic. Acest fruct il poti consuma crud, in salate, dar si sub forma de guacamole.

Afinele

Afinele sunt bogate in vitaminele A si C, dar si in antioxidanti, calciu, fosfor, zinc si magneziu, ajutandu-te sa iti mentii o sanatate de fier.

O ceasca de afine are patru grame de fibre, de aceea reduc senzatia de foame, daca le consumi cu aproximativ 30 de minute inainte de masa. De asemenea, mai multe studii efectuate de-a lungul vremii, au aratat ca aceste fructe au capacitatea de a ajuta la arderea grasimilor din organism, in special a celor din zona abdomenului. Poti tine o cura de o luna, perioada in care sa consumi zilnic cel putin 200 de grame de afine proaspete.

Sursa foto: paleogp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare