Dieta si nutritie

#retete slabit # cura detoxifiere # detoxifiere organism #cura slabire #detoxifiere #dieta #alimentatie #nutritie

2 in 1: detoxifiere si slabire intr-o saptamana

Din cand in cand, corpul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere pentru a mai scapa din toxinele daunatoare organismului. La pachet cu detoxifierea vine si pierderea in greutate, un motiv in plus sa tii o astfel de dieta din cand in cand.

Postul Craciunului si apropierea Sarbatorilor de Iarna care vin cu mese imbelsugate sunt motive numai bune pentru a-ti pregati organismul inca de pe acum sa faca fata afluxului mare de toxine care il asteapta. Alege o cura de detoxifiere scurta, de sapte zile, si trupul tau iti va multumi, cu siguranta. O dieta disociata te ajuta sa slabesti, sa te simti mai usoara si mai plina de energie. Avantajul acestor cure este ca nu au niciun efect secundar, astfel ca daca vrei sa le tii si dupa cele sapte zile recomandate poti sa o faci fara probleme.

Important este sa respecti anumite reguli, cum ar fi consumul a zece pahare de apa pe zi si eliminarea totala a alcoolului. In ce consta dieta de detoxifiere de 7 zile, potrivit unica.ro:

Ziua 1

Orice fruct, in orice cantitate, mai putin banane. Este recomandat pepenele in orice cantitate.

Ziua 2

Orice leguma, in orice cantiate, cu exceptia cartofilor.

Ziua 3

Legume si fructe pe saturate. Nu ai voie banane si cartofi.

Ziua 4

Banane si lapte. In aceasta zi poti manca pana la opt banane si poti bea cel putin trei pahare cu lapte. Cand iti e foame, mananca supa.

Ziua 5

Carne de vita si rosii. Ai voie sa mananci 600 de grame de carne si sase rosii, totul impartit, la doua sau trei mese, la alegere.

Ziua 6

Carne de vita si legume. Poti manca pe saturate carne de vita si legume, cu exceptia cartofilor.

Ziua 7

Orez brun, suc de fructe si legume. Le poti consuma in orice cantitate.

Cum prepari alimentele

Important! Zilnic trebuie sa mananci o supa facuta din 700 de mililitri de apa, sa cepe mari, doi ardei grasi, o varza, o telina, rosii si patrunjel. Poti adauga sau inlocui legumele in functie de preferinte.

Trebuie sa stii ca in timpul dietei sunt interzise prajelile sau sosurile de orice fel. Prepara carnea la aburi, la cuptor sau fierbe-o. Cat priveste legumele, pe acestea le poti manca fie crude, fie in salata sau fierte la abur. Atunci cand prepari salate poti folosi suc de lamaie, otet sau ierburi aromatice si usturoi. E bine sa eviti cat mai mult sarea.

Nu uita de cele 10 pahare de apa plata pe zi. Poti bea cafea, insa fara zahar sau indulcitori, dar si ceai verde sau negru. Autorii dietei spun ca poti slabi intr-o saptamana 3-4 kilograme!

Sursa foto: greenstyle.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare