Dieta si nutritie

#lapte #lapte de capra #sanatate #cancer #calciu #colon

13 lucruri interesante despre laptele de capra

Laptele de capra este mult mai bun si mai sanatos decat laptele de vaca. Acest lucru este dovedit de studiile realizate de-a lungul timpului, iar partea cea mai buna este ca acesta poate fi consumat chiar si de persoanele cu intoleranta la lactoza . Iata 13 lucruri pe care nu le stiai despre laptele de capra.


1 Laptele de capra este foarte hranitor, iar copiii il prefera in locul celui de vaca datorita gustului sau placut.  Ademeneste-l pe copilul tau zilnic cu cate un pahar cu lapte de capra, indulcit usor doar cu putina miere.


2 Structura chimica a laptelui de capra este foarte similara cu cea a laptelui matern, ceea ce inseamna ca organismul bebelusilor il accepta mult mai usor in cazul in care este necesar.


3 Continutul de grasime din laptele de capra este foarte scazut comparativ cu cel al laptelui de vaca, ceea ce inseamna ca este potrivit mai ales pentru persoanele care sunt la dieta.


4 Persoanele care au intoleranta la laptele de vaca, pot totusi sa consume lapte de capra. Acesta din urma are o alta structura, ceea ce inseamna ca nu da reactii adverse persoanelor care il consuma.


5 Elementele laptelui de capra sunt similare cu cele gasite in stomac, colon, intestine si articularii, ceea ce inseamna ca aceste produs este potrivita pentru persoanele care au anumite sensibilitati.


6 Laptele de capra se digera mult mai usor, asadar reprezinta un aliment perfect pentru persoanele in varsta, pentru cei care au probleme cu digestia, pentru cele care urmeaza un regim alimentar strict, dar si pentru copii .


7 Laptele de capra neutralizeaza acizii si toxinele din organism.


8 Reduce simptomele sindromului prementrual, iar medicii sunt de parere ca o femeie ar trebui sa consume cate un pahar de lapte de capra in zilele dinaintea instalarii menstruatiei.


9 Ajuta la prevenirea durerilor de cap si a migrenelor si este recomandat persoanelor care se confrunta cu acestea in mod frecvent.


10 Laptele de capra protejeaza celulele colonului si impiedica aparitia cancerului.


11 Previne macinarea oaselor, proces aparut in urma instalarii menopauzei, dar si a batranetii in general. Laptele de capra este recomandat persoanelor trecute de 45 de ani, dar si copiilor in dezvoltare pentru intarirea oaselor.


12 Opreste evolutia cancerului. Laptele de capra are in componenta sa un acid organic puternic, iar in urma unor studii s-a demonstrat ca acest ingredient are puterea de a opri evolutia cancerului. In plus, consumul de lapte de capra este benefic si persoanelor care sufera de cancer in faza avansata.


13 Laptele de capra imbunatateste starea generala. Medicii au observat ca dupa un consum zilnic de lapte de capra, timp de 14 zile, persoanele in cauza erau mai putin obosite, mai putin stresate, mai rezistelte la efort si cu mai multa culoare in obraji.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului