Dieta si nutritie

# alimente prevenire cancer #alimente cancer #prevenire cancer #cancer

12 alimente care previn cancerul! Consuma-le cat mai des

O alimentatie echilibrata, bogata in fructe si legume proaspete este baza unei sanatati de fier. Pentru a preveni aparitia unor boli grave, cum este cancerul, incearca sa incluzi in dieta ta zilnica cat mai multe dintre urmatoarele alimente.

Usturoi

Usturoiul contine compusi de sulf care stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului si are capacitatea de a reduce cresterea tumorilor. Si nu doar usturoiul are aceste proprietati incredibile. Prazul, ceapa, chives sunt legume care fac parte din familia allium si ultimele studii au aratat ca acestea pot reduce riscul aparitiei cancerului colorectal.

Broccoli

Broccoli este o leguma benefica pentru sanatate pe care ar trebui sa o consumi cat mai des, cu atat mai mult cu cat sulforaful, un compus prezent in broccoli si alte legume crucifere ajuta la prevenirea cancerului sau incetineste progresul bolii.

Nuci braziliene

Nucile braziliene sunt o sursa importanta de selenium, un mineral care ajuta la distrugerea celulelor canceroase si ajuta la regenerarea celulelor sanatoase.

Lamai si lime

Consumul de citrice scade riscul aparitiei cancerului esofagian, conform unui studiu efectuat in 2018. Nu ezita sa consumi chiar si in fiecare zi lamaie sau lime, in salate, sucuri naturale sau limonade, nepreparate termic.

Afine

Afinele sunt un superaliment cu un continut ridicat de antioxidanti. Antioxidantii au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi, care sunt compusi ce ajung sa distruga celulele si conduc la boli grave, inclusiv cancer. Studii recente au demostrat ca consumul de afine poate creste eficienta terapiilor pentru cancer.

Anghinare

Anghinarele sunt o sursa importanta de silimarina, un antioxidant care previne aparitia cancerului de piele. Anghinarea se mananca cat mai simplu, preparata la aburi, cu sos de unt si lamaie ori cu maioneza cu usturoi.

Somon

O echipa de cercetaori din Australia au demonstrat ca persoanele care mananca patru sau mai multe portii de peste pe saptamana sunt mai sanatoase si prezinta un risc mai scazut de a se imbolnavi de anumite tipuri de cancer. Alte studii au demostrat ca exista o legatura intre consumul de peste gras (somon, macrou, sardine, ton si chiar creveti) cu riscul scazut de a face cancer endometrial in cazul femeilor cu greutate normala.

Kiwi

Kiwi este o adevarata arma de aparare importriva cancerului, avand un continut bogat de antioxidanti, inclusiv vitamina C, vitamina E, luteina si cupru.

Ceapa verde

O dieta bogata in ceapa poate reduce cu 50% riscul aparitiei cancerului de prostata. Efectul este cu atat mai puternic, cu cat aceasta leguma este consumata cruda sau doar usor preparata.

Varza murata

Un studiu efectuat in Finlanda a aratat ca in timpul procesului de fermentatie al verzei murate rezulta o serie de compusi care au capacitatea de a lupta impotriva cancerului.

Mere

Cand fibrele naturale fermenteaza in colon, se produc chimicale care ajuta in lupta impotriva formarii celulelor canceroase. Alte studii au mai aratat si ca un anumit tip de antioxidant care se gaseste in mere, declanseaza o serie de semnale care duc la distrugerea celulelor canceroase.

Morcovi

Morcovii sunt cea mai buna sursa de beta-caroten, dar mai contin si carotenoide, inclusiv alfa-caroten și bioflavonoide, care ajuta la reducerea riscului aparitiei cancerului, in special cancerul de plamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului