Dieta si nutritie

#alimentatie #ingrasare #cura de ingrasare #alimente care ingrasa

11 sfaturi pentru a te ingrasa

Daca vrei sa te ingrasi nu trebuie sa mananci dulciuri de dimineata pana seara in speranta ca, datorita valorii calorice mari, acestea se vor depune imediat. Trebuie sa ai totusi o alimentatie sanatoasa , sa faci sport, sa bei multe lichide si sa dormi foarte bine. Iata mai multe sfaturi care te vor ajuta sa ajungi la greutatea ideala intr-un timp relativ scurt.


1 Stabileste de cate calorii ai nevoie zilnic. In principiu femeile trebuie sa manance alimente care sa insumeze 2000 de calorii, iar barbatii 2500. Daca esti la o cura de ingrasat, cele trei mese zilnice trebuie aiba cu 500 de calorii mai mult decat limita normala.


2 Tine un jurnal in care sa iti notezi cate calorii are fiecare aliment mancat zilnic. In acest fel vei stii cat ai mancat si cat trebuie sa mai mananci pentru a ajunge la aportul necesar de calorii.


3 Mananca portii mai mari, chiar daca asta inseamna sa te fortezi putin. Este normal sa te simti plin foarte repede si sa simti ca nu mai poti manca, insa acest lucru este cauzat de faptul ca stomacul tau este obisnuit cu cantitati mici de alimente.


4 Consuma cel putin trei mese pe zi, plus gustarile dintre acestea. Fructele in special bananele si strugurii sunt alimente excelente intr-o cura de ingrasare . De asemenea, nu ezita sa mananci seara, atunci cand te uiti la televizor – o punga mare de popcorn cu unt sau cascaval are in jur de 1200 de calorii. 


5
Nu sari peste micul dejun. Aceasta masa este foarte importanta pentru oricare persoana, insa este esentiala pentru cei care vor sa se ingrase. Daca nu esti obisnuit sa iei aceasta masa in fiecare zi, este timpul sa incepi sa te obisnuiesti de acum.


6 Adauga in alimentatia zilnica produse bogate in carbohidrati, proteine si grasimi nesaturate. Ouale, carnea de curcan, untul, uleiul de masline, mierea si pastele sunt alimente care ajuta la formarea masei musculare si astfel la ingrasarea sanatoasa.


7 Fii activ / a. Un program de exercitii de trei ori pe saptamana va creste masa musculara, iar in plus va mari pofta de mancare. Indiferent ca alegi sa mergi la sala, sa faci jogging ori pur si simplu sa dansezi energic cate jumatate de ora de cateva ori pe saptamana, rezultatele vor fi uimitoare.


8 Bea lichide calorice. Lapte cu un continut ridicat de grasimi (sau lapte praf deoarece este extrem de caloric), cafea cu lapte si miere, cappucino, sucuri de fructe (grapefruit, mere, ananas etc), vin rosu sau cocktail-uri alcoolice. Totusi, nu exagera cu cantitatile de alcool, pentru ca pe langa beneficii acestea au si cateva dezavantaje.


9 Bea multa apa. In afara de faptul ca te hidrateaza in totalitate, apa iti mareste stomacul, astfel ca in timp vei incepe sa mananci mai multe alimente. Mai mult decat atat, apa elimina toxinele si ajuta la absorbtia mai rapida a substantelor nutritive.


10 Incearca sa mananci de mai multe ori pe zi, la fiecare doua trei ori cate o mica gustare, indiferent ca este vorba de un fruct, o leguma (morcovi, ardei gras etc), cateva tablete de ciocolata sau un bol cu cereale.


11 Dormi mai mult. O echipa de cercetatori americani a descoperit ca persoanele care dorm mai mult de 9 ore pe zi au tendinte de ingrasare, asadar incearca sa te trezesti mai tarziu sau sa adormi mai devreme. Ai grija insa la excese deoarece in mod normal 8 ore de somn sunt suficiente, iar ce este prea mult strica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare