Dieta si nutritie

#calorii #alimente #alimentatie #dieta #silueta de vis #sslabire

11 alimente sub 40 de calorii pentru o silueta de vis!

Ai auzit vreodata de teoria conform careia anumite alimente contin calorii negative? In afara de apa, toate alimentele contin calorii, insa daca alegi sa consumi produse care, odata digerate, determina arderea unui numar mai mare de calorii decat cel ingerat, vei reusi sa stimulezi procesul de slabire. Daca esti la dieta, iata mai jos o lista cu alimente care contin mai putin de 40 calorii.

Iata ce poti consuma:


Cafea (0 calorii). Cafeaua neagra este una dintre cele mai sarace in calorii bauturi. Este si un aliat impotriva kilogramelor in plus. Bautorii de cafea prezinta un risc scazut de cancer de ficat si colon, diabet, Parkinson si traiesc mai mult.

Rucola (4 calorii / 200 grame). Aceasta salata delicata si cu un gust picant este foarte saraca in calorii, grasimi si colesterol. Contine insa fibre alimentare, vitaminele A, C si K si multi alti nutrienti, printre care si potasiu. Perfecta in salate, rucola stimuleaza si viata sexuala. Mineralele si antioxidantii din rucola sunt esentiali pentru sanatatea sexuala, deoarece blocheaza absorbtia toxinelor care scad libidoul.

Salata verde (5 calorii). Poti consuma kilograme intregi de salata verde fara a te ingrasa vreodata. Salata verde este o sursa importanta de vitamine din complexul B, acid folic si mangan, care regleaza nivelul de zahar din sange si imbunatatesc functia sistemului imunitar.

Ciuperci (15 calorii). Carnoase si sarace in calorii, ciupercile sunt si foarte gustoase. Contin antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar, potasiu, vitamina B si fibre alimentare. Sunt si o sursa importanta de vitamina D, fosfor, cupru si seleniu.

Rosii (22 calorii). Rosiile contin licopen, un antioxidant puternic, care protejeaza organismul de razele ultraviolete si de cancer. Reduc colesterolul si sunt ideale in curele de slabire. In plus, sunt bogate in potasiu, fibre si vitamina C.



Varza (22 calorii). Crocanta, dulce si ieftina, varza este saraca in calorii, insa bogata in vitamine, minerale, fibre si fitonutrienti care previn cancerul. In plus, varza rosie contine substante care stimuleaza dezvoltarea si refacerea celulara.

Sparanghel (27 calorii). Sparanghelul este o leguma esentiala in dietele de detoxifiere. Contine cantitati mari de aminoacizi cu puternice proprietati diuretice, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. In plus, nutrientii din sparanghel stimuleaza metabolismul alcoolului si a altor toxine. Sparanghelul este bogat si in vitaminele A, C, E si K, acid folic, fier, cupru si chiar proteine. Este ideal in salate, atat crud, cat si fiert la aburi.

Broccoli (31 calorii). Aceasta leguma este foarte saraca in calorii, insa bogata in nutrienti. Pe langa vitamine, minerale si fibre alimentare, broccoli contin si antioxidanti puternici care reduc riscul de cancer.

Sfecla rosie (37 calorii). Sfecla rosie este dulce, insa contine putine calorii. Este bogata in antioxidanti care protejeaza organismul de cancer. In plus, este bogata si in fier, fibre alimentare, acid folic si potasiu care stimuleaza digestia.



Varza de Bruxelles (38 calorii). Varza de Bruxelles contine substante extrem de puternice, care protejeaza impotriva cancerului. In plus, este bogata si in fibre alimentare si fitonutrienti.

Grapefruit (39 calorii). Grapefruitul contine vitamina C, acid folic, potasiu si pectina, o fibra solubila care lupta impotriva arterosclerozei. Sortimentele roz si rosii au mai multa vitamina A si licopen, un antioxidant care protejeaza arterele de sange.

Sursa foto: health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare