Dieta si nutritie

#nuci #vitamine #oua #spanac #somon #alimente regenerare par #stralucire par

10 alimente care te ajuta sa ai un par sanatos

Parul tau poate arata mai bine, incepand cu urmatoarea masa. La fel ca orice alta parte a corpului, si celulele care intaresc parul au nevoie de o dieta echilibrata. Lipsa de fier, calciu, vitamine din grupul B si zinc poate duce la slabirea firului de par. Iata cateva alimente bogate in proteine care, consumate frecvent, te ajuta sa iti mentii parul sanatos si puternic.

1 Somon

Somonul este un aliment bogat in proteine si vitamina D, necesare pentru un par puternic, iar acizii grasi omega 3 sunt esentiali pentru sanatatea parului.

In cazul in care nu te incanta consumul de somon, poti alege alte alimente bogate in omega 3, precum herig, sardine, pastrav, macrou, avocado sau seminte de dovleac.

2 Nuci

Si nucile sunt alimente bogate in omega 3, insa au, de asemenea, in compozitia lor biotina si vitamina E, care ajuta la protejarea celulelor, intaresc radacinile, regenereaza firul de par si stimuleaza cresterea acestuia. In plus, procesul de incaruntire al parului este incetinit, iar parul are un aspect bogat si lucios.

3 Stridii

Stridiile sunt bogate in zinc, care protejeaza parul impotriva caderii si impiedica uscarea scalpului. Daca organismul nu mai primeste cantitatea necesara de zinc si alte minerale, firele de par se slabesc si se rup. In plus, carentele de zinc incetinesc procesul de regenerare a parului.

4 Cartofi dulci

Cartofii dulci reprezinta o sursa importanta de betacaroten pe care corpul tau il transforma in vitamina A. Nicio celula a corpului nu poate functiona fara suficienta vitamina A. Aceasta protejeaza scalpul, iar lipsa ei poate provoca mancarimi sau matreata.

5 Oua

Ouale sunt alimente bogate in proteine, avand in compozitie patru minerale-cheie pentru sanatatea organismului: zinc, seleniu, sulf si fier. Fierul este esential pentru un par sanatos, intrucat ajuta la hranirea si oxigenarea celulelor. Carenta de fier face ca parul tau sa fie lipsit de stralucire, cu firul subtire si predispus la cadere.

6 Spanac

Spanacul este bogat in fier, betacaroten, acid folic si vitamina C care ajuta la intarirea parului si ajuta la cresterea acestuia intr-o perioada rapida de timp.

7 Linte

Lintea este o leguma bogata in proteine, fier, zinc si biotina, esentiale pentru sanatatea parului. Consuma linte in diferite feluri de mancare si nu vei avea probleme cu subtierea firului de par sau caderea exagerata a acestuia.

8 Iaurt

Consuma iaurturi cu un continut scazut de grasimi, care sunt bogate in proteine, vitamina B5 si vitamina D, pentru a-ti ajuta parul sa se mentina luminos si puternic.

9 Afine

Aceste fructe exotice, pe langa faptul ca sunt delicioase, au si efecte benefice asupra parului. Continutul ridicat de vitamina C ajuta la mentinerea sanatoasa a scalpului. Lipsa vitaminei C poate provoca ruperea parului.

10 Carne de pasare

Cand vine vorba despre proteine, carnea de pasare este unul dintre cele mai recomandate alimente. Aceasta are in compozitia sa zinc, fier si vitamine din grupul B care mentin firul parului bogat si puternic.

Sursa foto: bitesizewellness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare