Dieta si nutritie

#digestie #digestie usoara

Vrei o digestie mai buna in mod natural? Apeleaza la plante!

Stomacul da semne de balonare imediat dupa masa. incerci sa pastrezi aparentele, sperand ca nimeni n-o sa observe, in timp ce induri cu stoicism crampele abdominale. Suna cunoscut? Cu toate am trecut macar o data in viata prin asta! O problema comuna a femeii moderne, indigestia apare in cele mai nepotrivite momente si ne da multe batai de cap. Se manifesta sporadic si tocmai de aceea tindem s-o ignoram. Dar care sunt cauzele si mai ales ce putem face?

Mancatul mereu pe fuga, dietele extreme, combinatiile nefericite de alimente, bauturile carbogazoase, stresul… La toate acestea se adauga bunatatile de la care pur si simplu n-ai cum sa te abtii si care te provoaca uneori la excese alimentare. Desigur ca nu-ti poti schimba stilul de viata peste noapte. Sta insa in puterea ta sa te asiguri ca vei avea o digestie usoara, cu putin ajutor de la natura. Vrei sa stii care sunt plantele medicinale recomandate de specialistii in fitoterapie pentru tulburarile digestive? Le-am ales pe cele mai importante pentru tine!

Ghimbirul

Ghimbirul are o lunga traditie in medicina traditionala, proprietatile terapeutice ale plantei originare din sudul Asiei fiind cunoscute de mii de ani. Iar daca ne referim strict la beneficiile sale pentru digestie, s-a demonstrat ca ghimbirul imbunatateste absorbtia alimentelor si te scapa de senzatia de stomac plin dupa o masa copioasa.

Musetelul

Numit si romanita, matrice sau moruna in unele parti ale tarii, musetelul este poate cea mai cunoscuta planta medicinala de la noi, un remediu traditional transmis din mosi-stramosi. Intelepciunea populara spune ca musetelul te scapa de durerile de stomac. Si nu-i de mirare, daca luam in considerare cateva dintre multiplele beneficii terapeutice ale musetelului, cum ar fi efectul calmant, antispastic si antiinflamator.

Roinita

Poate ca nu este la fel de renumita ca ghimbirul si musetelul, insa roinita are unele aplicatii care o scot in evidenta: reduce spasmele gastrice si balonarea, regleaza digestia si sporeste apetitul, printre altele. Este recomandata pentru efectul calmant si functioneaza cel mai bine impreuna cu alte plante pentru reglarea digestiei.

Un ajutor pentru stomacul sensibil

Data viitoare cand stomacul iti da semne de balonare, nu uita ca remediile puse la dispozitie de natura pot face diferenta intre siesta si indigestie. Iti recomandam sa le iei in considerare. Ai acces la substantele active din ghimbir, musetel si roinita in proportii optime cu Digestil, suplimentul alimentar produs in laboratoarele companiei Tilman, din Belgia. Este util pentru armonizarea digestiei si te poate scapa de balonare si senzatia de stomac plin dupa o masa copioasa. Intra pe www.tilman.ro pentru a afla mai multe despre Digestil si sanatatea bazata pe plante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului