Dieta si nutritie

#ustensile bucatarie #electrocasnice bucatarie #alimentatie sanatoasa #viata sanatoasa

Ustensile de bucatarie pentru o viata mai sanatoasa

In viata de zi cu zi, viteza isi spune cuvantul. Mancam din ce in ce mai multe alimente semipreparate, fast food, care contin cantitati mari de zahar, sare si grasimi. Putem insa schimba modul in care ne alimentam cu ajutorul aparatelor moderne care ne usureaza munca in bucatarie.

De acum putem pregati mancaruri savuroase, fara cantitati mari de sare, zahar sau grasimi. Iata ce poti folosi:
 

Aparat pentru popcorn dietetic


Cu un continut ridicat de antioxidanti, porcornul poate fi o gustare extrem de sanatoasa. Insa sortimentele de popcorn care se pregatesc la cuptorul cu microunde contin cantitati mari de sare si grasimi.

Daca insa vrei sa te bucuri in continuare de aceasta gustare delicioasa, fara grija kilogramelor in plus, poti achizitiona un aparat pentru popcorn. Acest aparat foloseste aerul cald pentru a obtine popcorn si astfel vei evita uleiul si prajeala.

Popcornul obtinut astfel va avea foarte putine calorii, fiind ideal pentru cei care sunt la dieta si vor sa se bucure de o gustare delicioasa.
 

Robot de bucatarie pentru mancarea de bebelusi


Un robot multifunctional pentru prepararea mancarii pentru bebelusi te va ajuta sa transformi cu usurinta fructele si legumele in preparate sanatoase si savuroase pentru cel mic. Pe piata vei gasi astfel de aparate care gatesc alimentele cu abur, mixeaza, dezgheata mancarea si reincalzeste.

Prin gatirea cu aburi, fructele si legume isi conserva toate vitaminele si mineralele. De asemenea, cu ajutorul acestui aparat vei obtine mancarurile in doar 15 minute. Unele aparate vin si cu un ghid de diversificare a alimentatiei bebelusului.
 

Slow cooker


Slow cooker este o oala cu o tehnologie moderna, care permite prepararea mancarii in cateva ore. Mancarea obtinuta este insa extrem de frageda si delicioasa. Mancarurile preparate la oala slow cooker au nevoie de o temperatura mica si nu se amesteca.

In acest fel se evita contaminarea cu bacterii, dar si folosirea in exces de sare sau grasimi. Ceea ce vei obtine va fi o mancare dietetica, foarte sanatoasa.

Unele preparate pot fi lasate in oala slow cooker chiar si 7 - 8 ore.
 

Aparat de gatit cu aburi


Gatitul la abur este cea mai eficienta metoda pentru a pastra vitaminele si mineralele din alimente. Cu ajutorul unui aparat cu aburi vei gati mult mai sanatos, mai dietetic si vei beneficia de toate substantele nutritive din alimente.

Mancarurile gatite la aparatul cu aburi au un numar scazut de calorii si un gust rafinat. Aparatul cu aburi este usor de folosit si de curatat.
 

Aparat de preparare a bauturilor carbogazoase


Pe piata exista si aparate cu care poti prepara bauturi carbogazoase la tine acasa. Cu aceste aparate vei produce mai putine deseuri sub forma de sticle si cutii. Poti obtine o larga varietate de arome naturale si dietetice. Siropurile contin in medie de trei ori mai putine calorii decat cele mai multe bauturi comerciale. Au mai putini conservanti si nu contin alergeni sau organisme modificate genetic.

Bauturile se prepara rapid, nu necesita electricitate sau baterii. Cu ajutorul acestor aparate poti sa variezi gradul de carbonatare si gustul. Siropurile folosite la acest aparat nu contin alergeni si organisme modificate genetic. De asemenea, contin si mai putin zahar decat bauturile carbogazoase standard. Aceste siropuri sunt si foarte concentrate: cu fiecare sticla de 500 ml poti prepara 12 litri de bautura carbogazoasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare