Vrei sa gatesti cat mai sanatos? Atentie mare la uleiurile pe care le folosesti pentru preparea mancarii. 

Iata mai jos care sunt cele mai sanatoase uleiuri: 

Uleiul de rapita 

Acesta contine cu 6% grasimi saturate, comparativ cu uleiul de masline, care contine 14,3%. De asemenea, are de zece ori o cantatite mai mare acizi grasi omega 3 si vitamina E, fata de uleiul de masline. Uleiul de rapita este recomandat in special pentru prajit. 

Uleiul din tarate de orez

Acest tip de ulei este foarte bogat in vitamine, antioxidanti si vitamina E. El ajuta la sanatatea inimii, are efecte antioxidante si antiiflamatorii si ajuta la protejarea sistemului imunitar si la prevenirea bolilor. 

Uleiul de nuc

Cel mai bun ulei pentru salate este uleiul de nuca. Acesta reduce riscul aparitiei bolilor de inima, are o aroma distincta si un punct de fum scazut. Este recomandat sa il cumperi in sticlute mici si sa il pastrezi in locuri racoroase si intunecate, deoarece rancezeste cu usurinta. 
 
Uleiul din seminte de canepa
 
Uleiul din seminte de canepa este recomandat pentru copt. Acesta contine foarte multi acizi esentiali omega 3 si are jumatate din grasimea saturata din uleiul de masline. Poate fi folosit si pentru prajire, dar si in salate. O lingura ofera 94 la suta din aportul zilnic recomandat de omega-3.
 
  •   2015-04-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Stefan Pavel

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Dusul la nivelul pardoselii. Cum previi inundatiile

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: 10 alimente pe care sa le consumi NEAPARAT in lunile reci

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Mierea si frumusetea din antichitate pana in prezent!

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii