Dieta si nutritie

#alimente antiastenie #Carmen Bruma astenie #carmen bruma

Topul alimentelor care combat astenia

Odata cu primavara vine si astenia, caracterizata prin oboseala, slabiciune, somn neodihnitor, dificultati la concentrare! Carmen Bruma a facut un top al alimentelor impotriva asteniei de primavara, pe care l-a publicat pe blogul personal.

Realizatoarea tv recomanda sa consumam din plin verdeturi de primavara, peste gras, alimente bogate in magneziu, zinc si fier.

"1. Consumati zilnic verdeturi de primavara! Spanacul, salata,stevia, loboda, ceapa verde sunt surse foarte bune de vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre, fitonutrienti, au efect diuretic, scad colesterolul si sustin sistemul imunitar.

2. Includeti in meniu sardine, peste gras, nuci! Contin acizi grasi esentiali care diminueaza procesele inflamatorii, fluidifica sangele si contribuie la functionarea optima a sistemului nervos.

3. Nu excludeti carbohidratii lenti, adica produsele fainoase, cerealele, painea, fasolea boabe, mazarea, lintea! Glucidele continute de acestia se absorb treptat in sange si mentin glicemia la un nivel constant mai multe ore. Asta inseamna ca nu vom simti senzatia de foame atat de des ca atunci cand mancam zahar.

4. Consumati alimente bogate in magneziu, zinc si fier, minerale importante pentru functionarea optima a organismului. Zinc si fier gasim in produsele de origine animala; carne, peste, oua,lapte iar magneziu in seminte, avocado, ciocolata neagra.

5. Beti zilnic catunci cand simtiti o stare de slabiciune un smoothie antiastenie! Acest smoothie contine fructe si legume bogate in triptofan si serotonina, substante care ne ajuta sa ne recapatam buna dispozitie si energia. Se prepara dintr-o banana, jumatate de avocado, doua maini de baby spanac, 100 ananas, 100 g castravete, 3-4 nuci ( miezul pisat se adauga la final direct in pahar)”, recomanda Carmen Bruma pe blogul personal.

Sursa foto: carmen-bruma.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare