Dieta si nutritie

#hormoni stres #stres ingrasare #ingrasare #stres

Te ingrasi cand esti stresata? Explicatii medicale

Situatiile stresante determina organismul sa functioneze in modul “supravietuire”. Sub efectul unor hormoni de stres - cortizolul si leptina - metabolismul se incetineste, iar corpul incepe sa stocheze “rezerve de combustibil”, sub forma de grasime.


Specialistii susţin ca nevoia de a consuma alimente bogate in zaharuri si grasimi apare atunci cand organismul incearca sa se calmeze si sa reduca nivelul cortizolului din corp. De aceea, creierul trimite impulsuri ca organismul are nevoie de aceste alimente, insa se produce un cerc vicios. Cu cat corpul primeste ceea ce-si doreste, cu atat nevoia de a consuma dulce si junk-food se mareste.

Dereglarile hormonale si lipsa detoxifierii organsimului, ca urmare a unei alimentatii dezechilibrate, determina astfel aparitia kilogramelor in plus.

Pentru a preveni ingrasarea cauzata de stresul, specialistii recomanda invatarea unor tehnici de relaxare si, mai ales, exercitiul fizic, care, in afara de faptul ca mareste nivelul endorfinelor (substante care induc o stare de bine), ne ajuta si sa ardem calorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului