Dieta si nutritie

#romani West Nile #infectie West Nile #west nile #tantari

Tantarii fac victime! 6 romani, infectati cu West Nile

Infectia cu Nest Wile, transmisa de intepaturile tantarilor, ne ameninta din nou! Sase romani au fost deja diagnosticati cu virusul West Nile!

Manifestarile pot fi diverse: de la cele asemanatoare unei simple raceli pana la semne de meningo-encefalita. Semnele de alarma care impun prezentarea la urgenta sunt febra ridicata insotita de durere de cap intensa, varsaturi, stare generala alterata, sensibilitate crescuta la lumina aparute la 2-8 zile dupa intepatura de tantar.

Medicii atrag atentia ca 90% dintre cei infectati nu prezinta simptome! “Orice persoana (indiferent varsta) intepata de tantari este predispusa la infectarea cu virusul West Nile, insa probabilitatea ca o persoana sa se imbolnaveasca de la o singura intepatura este totusi redusa”, explica medicul Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook!

Principalele masuri de prevenire a intepaturilor de tantari sunt evitarea activitatilor in aer liber in intervalul dintre apusul si rasaritul soarelui, care este perioada de activitate maxima pentru majoritatea speciilor de tantari. Folositi pe pielea expusa substante care resping insectele. Substantele pe baza de permethrin nu se aplica direct pe piele. Purtati haine cu maneci lungi, pantaloni lungi si ciorapi. tantarii pot intepa si prin haine. (Aplicarea de substante care resping tantarii pe baza de pemetrhin pe suprafata hainelor poate asigura un grad suplimentar de protectie.) 

De la inceputul saptamanii, Primaria Capitalei a anuntat ca a inceput o noua serie de tratamente impotriva tantarilor in toate cele sase sectoare. La interventie se va actiona cu aproape 50 de utilaje pentru care au fost alocati aproape 700 de litri de solutie.

„Incepand din aceasta seara (luni, n.r.), echipele firmei responsabile cu aceste operatiuni vor actiona pe aliniamentele stradale, in parcuri, scuaruri, cimitire, unitati militare, spitale si alte zone verzi de pe raza administrativ teritoriala a Municipiului Bucuresti. Informarea populatiei a fost efectuata prin afise avertizoare ce au fost amplasate la obiectivele care se supun tratamentului. Intervalul orar de desfasurare a actiunii de combatere tantari pentru aliniamente stradale, scuaruri, spatii verzi este intre orele 22.00 – 05.00. Intervalul orar de desfasurare a actiunii de combatere tantari in parcuri este intre orele 24.00 – 05.00”, au precizat reprezentantii Primariei Capitalei, printr-un comunicat de presa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare