1. Fasolea
Fasolea si rudele ei, lintea, nautul si mazarea, sunt destul de bogate in proteine apropiate ca formula de cele cele noua proteine continute de carne. Lintea contine nu mai putin de 18 g de proteine la o cana de boabe. Strecurata in supe sau in mancaruri, aceasta se va dovedi un substitut important pentru carne. La fel si fasolea, care aduce organismului tau un aport de 12-15 g de proteine/cana.
2. Soia
Specialistii sustin ca organismul uman nu poate produce singur noua tipuri dintre proteinele care se gasesc in carne. Dintre legumele care iti aduc un aport important de proteine, boabele de soia si quinoa sunt cele mai importante. Ambele sunt delicioase atunci cand sunt gatite in combinatie cu alte ingrediente si condimente gustoase.
3. Salata
"O portie zdravana de salata vine cu 45% din proteinele necesare organismului", sustine atletul american Brendan Brazier. Nu doar salata are un rol important in alimentatia ta. Spanacul si brocoli ii furnizeaza o cantitate importanta de proteine corpului tau. Asa ca o salata sau o portie de spanac este oricand binevenita pentru a te mentine in forma.
4. Ciupercile
Crude, gatite, marinate, micutele comori oferite de natura contin nu doar o importanta cantitate de proteine , ci si una de fibre atat de necesara organismului tau. O masa gatita din ciuperci va aduce in corpul tau o importanta cantitate de minerale esentiale, printre care si seleniul, un mineral destul de rar intalnit in fructe si legume.
5. Fructele oleaginoase si semintele
Pline de uleiuri esentiale, nucile, migdalele, nucile caju si alunele sunt bogate in proteine necesare organismului. Acelasi rol il indeplinesc si semintele de canepa, susan, dovleac sau floarea soarelui.
6. Goji
Denumit de calugarii tibetani "fructul longevitatii", goji abunda in vitamine, minerale si nutrienti. Cu un puternic efect antioxidant, goji creste nivelul de energie al organismului si intareste sistemul imunitar. Se consuma crud, sub forma de ceai sau sirop si in mancaruri.
Sursa foto: sheknows.com